Drama, iščekivanje, pa erupcija oduševljena i suze radosnice: Ovako su „zmajevi“ dočekali kraj u Subotici i proslavili opstanak u eliti (VIDEO)

19.05.2021

19:30

0

Autor: Adam Štulić

Napeto je bilo na krovu TC Stadion

Drama, iščekivanje, pa erupcija oduševljena i suze radosnice: Ovako su „zmajevi“ dočekali kraj u Subotici i proslavili opstanak u eliti (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/TV Arena sport

Dramatično je bilo na krovu TC Stadion posle završetka meča između Voždovca i Javora. Remi bez golova goste iz Ivanjice je poslao u Prvu ligu Srbije, dok su „zmajevi“ morali da čekaju kraj utakmice u Subotici (1:1), gde Rad nije smeo da slavi protiv Spartaka, kako bi i Voždovčani sačuvali superligaški status.

Iščekivanje je trajalo nekoliko minuta, napetost je bila očigledna među fudbalerima i stručnim štabom Voždovca, koji su veoma burno proslavili poslednji zvižduk Novaka Simovića na severu Srbije.

Posebno emotivan bio je strateg domaćina Predrag Rogan, koji nije uspeo da sakrije suze radosnice zbog velikog uspeha.

– Sve čestitke momcima i stručnom štabu. Ovaj klub je zaslužio da opstane u Superligi – kazao je Rogan za „TV Arena sport“, koji nije mogao da prokomentariše odlučujući meč.

– Nemojte, zaboravite da sada analiziram utakmicu. Vidite ovu emociju, koliko je tu stresa bilo svih ovih mesec dana. Ja kao trener i ljudi koji vode klub, promovišemo zdravu fudbalsku priču i mislim da je ta priča danas pobedila – kazao je Rogan.

Strateg Javora Igor Bondžulić, potpuno razumljivo, nije mogao da bude zadovoljan.

– Odigrali smo, kao i sve utakmice, veoma pošteno. Žao mi je što smo i mi i Voždovac došli u situaciju da igramo ovakvu utakmicu za opstanak. Voždovac je zavisio od drugih, čestitam im na opstanku. Mi nismo uspeli u našem cilju, ali fudbal će se igrati i dalje. Protiv nekih stvari se nije moglo, 46 bodova je dobar rezultat, ali nedovoljno da se ostane u ovakvom rangu takmičenja – kazao je Bondžulić.

Opstanak je u poslednjem trenutku obezbedio i Novi Pazar, koji je na svom stadionu bio bolji od kruševačkog Napretka (2:1).

– Mi smo imali borbu do prošlog kola, ušli smo bojažljivo u utakmicu, nedostatak igrača koji su se povredili na prošloj utakmici napravio nam je problem. Novi Pazar, nošen divnom publikom, je pobedio i čestitam im na tome – kazao je trener Napretka Milan Đuričić.

Strateg Novog Pazara Davor Berber bio je pod naletom velikih emocija.

– Ne znam šta da vam kažem, euforija je velika… Verovao sam u grupu mojih igrača, 14 utakmica smo se borili „na nož“ i na kraju su master rad položili. Ja im čestitam od srca, oni su najveći heroji i drago mi je što će publika u Novom Pazaru i naredne sezone gledati najbolji fudbal u Srbiji – kazao je Berber.

Trener Rada, kojeg je promašeni penal Andrije Kaluđerovića u 79. minutu koštao ispadanja u niži rang takmičenja Milan Milanović nije bio raspoložen za davanje izjave posle meča, dok je mladi stručnjak Spartaka Vladimir Buač istakao težinu meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike