Nije Milojević, ali jeste Srbin: Grci otkrili ko je glavni favorit za novog trenera Panatinaikosa

19.05.2021

20:01

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni strateg prvi pik atinskog velikana

Nije Milojević, ali jeste Srbin: Grci otkrili ko je glavni favorit za novog trenera Panatinaikosa
Copyright Profimedia/Yannis Halas/Focus Images/Sipa USA

Ime su pogrešili, ali ne i nacionalnost. Vladan Milojević neće biti novi trener Panatinaikosa, ali glavni kandidat da nasledi Lasla Bolonjija jeste srpski stručnjak – Ivan Jovanović (59).

Grčki mediji pišu da atinski velikan posle sezone u kojoj je ostao bez učešća u evropskim takmičenjima kreće u potpunu rekonstrukciju tima, koju palaniraju da počnu od šefa struke.

Prvi pik za tu fukciju je iskusni srpski strateg za kojeg čelnici „zelenih“ smatraju da poseduje potrebno iskustvo na domaćoj i međunarodnoj sceni, da su mu poznate prilike u grčkom fudbalu i veličina Panatinaikosa, te da ima iskustvo u stvaranja šampionskog tima i rada pod pritiskom.

MN Press

Na konačan epilog priče ne bi trebalo dugo da se čeka, jer rukovostvo PAO želi do kraja nedelje da reši pitanje trenera, kako ne bi gubili vreme u stvaranju planova za nastupajuću sezonu.

Jovanović je najveće uspehe u dosadašnjoj karijeri ostvario na klupi kiparskog APOEL-a, s kojim je, u dva mandata, osvojio četri prvenstva, jedan Kup i četiri Superkupa Kipra, dok je 2009. godine ostvario istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona. Dve godine kasnije, trener godine u tradicionalnom izboru FSS (2011.)  otišao je i korak dalje, pošto je APOEL stigao do četvrtfinala elitnog takmičenja, gde da je eliminisao madridski Real.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike