Filips doveo Liverpul na korak do Lige šampiona, Vest Hem blizu Lige Evrope

19.05.2021

21:08 >> 21:25

0

Autor: N. St.

Dve utakmice i dve pobede gostiju u Premijer ligi

Filips doveo Liverpul na korak do Lige šampiona, Vest Hem blizu Lige Evrope
Copyright Tanjug/Gareth Copley/Pool via AP

Dve utakmice večernjeg programa Premijer lige i dva trijumfa gostiju – slavlje za Liverpul i Vest Hem.

Matematika za Jirgena Klopa je bila jasna – šest bodova iz dva meča. Prvi, onaj teži, bio je ovaj večerašnji. Meč na gostovanju na „Turf Muru“.

Uspeli su da ga prebrode na pravi način i da slave protiv Barnlija – 0:3 (0:1).

Bili su gosti bolji rival, napadali, stvarali šanse, ali su bili neprecizni pred golom, uglavnom su slali lopte pored stativa  i preko prečke. Mogao je domaćin to da kazni preko Vuda i Meknila koji su se našli u izglednim situacijama, nisu uspeli. Potom je u završnici prvog dela Robertson poslao povratni pas na desetak metara, Firmino je natrčao i doneo prednost svom timu.

Bilo je vidno da štoperski tandem Natanijel Filips/Ris Vilijams ima mnogo problema da sačuva snažne napadače domaćeg tima. Međutim, tada je Filips pokazao da nije slučajno dobio poverenje trenera u odsustvu startnih štopera (Van Dajka, Matipa i Gomeza). U 52. minutu je bio najviši u skoku posle centaršuta Manea i udvostručio je prednost. Onda je Filips u 69. sa gol linije izbacio loptu posle šuta Mija i tako spasao svoj tim. Na kraju je upravo on bio junak trijumfa. Tačku je stavio Okslejd-Čembrlen posle nekoliko sjajnih finti i snažnim udarcem levom nogom. Inače, statistika kaže da su „crveni“ uputili tri šuta u okvir gola i sva tri puta su zatresli mrežu.

Tanjug/Alex Livesey/Pool via AP

Liverpul sada na „Enfildu“ mora da savlada Kristal Palas, što ubedljivije to učine, manje će morati da razmišljaju o učinku Lestera, mada trenutno imaju znatno bolju gol razliku od „lisica“ (+4).

Od Evrope ne odustaje ni Vest Hem. Slavili su na strani protiv Vest Bromvič Albiona – 1:3 (1:1).

Rajs je u trećem minutu promašio penal, a onda je surova kazna stigla u 27. minutu kada je Pereira zatresao mrežu za vođstvo domaćina, mada je prvobitno gol bio pripisan kao autogol Součeka. Čeh se za to iskupio u nadoknadi prvog dela kada je pogodio za izjednačenje (1:1).

Tanjug/Geoff Caddick/Pool via AP

Tražili su „čekićari“ gol i u tome su konačno uspeli u 82. minutu kada je Ogbona zatresoa mrežu, da bi Antonio u 88. postavio konačan rezultat. Trijumf ili bod protiv Sautemptona u poslednjem kolu im garantuje mesto u Ligi Evrope, što bi značilo da Totenhem, Everton ili Arsenal imaju borbu za Ligu konferencija.

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike