Korona masakrirala River Plejt: Veteran Enco Perez morao na gol, pobeda sa 11 igrača u Kupu Libertadores (VIDEO)

20.05.2021

06:36 >> 07:21

0

Trener Marselo Galjardo nije mogao da računa na 20 igrača zbog bolesti, ali čuveni argentinski tim savladao sa 2:1 Santa Fe iz Kolumbije

Korona masakrirala River Plejt: Veteran Enco Perez morao na gol, pobeda sa 11 igrača u Kupu Libertadores (VIDEO)
Copyright Profimedia

Doba korone izrežiralo je brojne sportske priče, a ona od sinoć  u južnoameričkom Kupu Libertadores ostaće da se prepričava budućim generacijama fudbalskih zaljubljenika. Čuveni River Plejt pobedio je ekipu Santa Fe iz Kolumbije rezultatom 2:1 sa smo 11 igrača na terenu i Encom Perezom na golu, budući da zbog bolesti i sumnje da su zaraženi trener Marselo Galjardo nije mogao da računa na svoje prave golmane.

Profimedia

Ovog posla se prihvatio 35-godišnji veteran, bivši igrač Benfike i Valensije, jer čak 20 igrača iz profesionalnog pogona ekipe iz Buenos Ajresa nije imalo dozvolu da nastupi u najkvalitetnijem takmičenju na kontinentu.  Srećom niko se nije povredio. Galjardo je ostao sam sa klupe da vodi tim, koji se lavovski borio i već od starta, na svežinu i čist kvalitet došao do 2:0 u 6. minutu. Do kraja utakmice gosti su uspeli da smanje vođstvo, ne i da izjednače, jer Perez je pokazao koliko iskustvo može da izbriše sve druge hendikepe kao što su u njegovom slučaju nedostatak prave golmanske tehnike ili visina od 175 centimetara.

Ovaj meč biće izvanredna škola i za dvojciu debitanata, 19-godišnjeg Tomasu Lekandu i godinu dana starijeg Felipea Penju. Hrabro su prihvatili ukazanu priliku i gotovo bez greške parirali 90 minuta fizički jačim Kolumbijcima.

Pročitajte još

– Igrači su bili odlučni, pomagali su jedni drugima i igrali su za ljude koji su verovali u njih. Umeli su da povedu u pravo vreme i da onda junački i srcem brane rezultat. Ostvarili smo pobedu, trudeći se da pomognemo našem golmanu. Neki dečaci su se odlično snašli, iako to nije bila normalna utakmica. Enco Perez je uvek bio prva opcija za gol. Bilo nas je jedanaest, bio je povređen i celu utakmicu su mi trebale noge. Odgovornost je bila moja, ali odluka je bila zajednička i on je to preuzeo sa velikom hrabrošću. Nije lako zauzeti poziciju koja je nepoznata – rekao je Galjardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike