Luis Suarez, najveća Barselonina greška: Poklon koji je doneo titulu Simeoneovoj četi (FOTO/VIDEO)

23.05.2021

05:19 >> 07:47

0

Urugvajac je još jednom pokazao sve svoje kvalitete, uz jasnu poruku Kataloncima

Luis Suarez, najveća Barselonina greška: Poklon koji je doneo titulu Simeoneovoj četi (FOTO/VIDEO)
Copyright AP Photo/Manu Fernandez

Napravio je bivši predsednik Barselone Žozep Maria Bertomeu pravi haos u klubu. Ostavio je veliki finansijski minus, umalo letos oterao Lionela Mesija, ušao u svađu sa navijačima i sve to mu je pošlo za rukom uz verovatno najveću grešku koju je napravio u završnici svog mandata – odrekao se Luisa Suareza.

Nije bio Bertomeu na istoj talasnoj dužini sa prekaljenim urugvajskim napadačem, pa je posle sage sa Juventusom i varanja na testu Luis promenio pravac i umesto Torina prešao je u Atletiko Madrid kao slobodan igrač. U suzama je napustio “Nou Kamp”, Mesi je odmah priznao da mu je teško, a njegovim saigračima je već tada bilo jasno da klub pravi veliku grešku.

Želeo sam da dođem u tim koji može da se takmiči na istom nivou kao Real i Barsa – rekao je Suarez posle potpisivanja ugovora u kom je prihvatio i manju platu samo kako bi se dokazao.

Kako se sve završilo? Tako što je Dijego Simeone sa svojim pulenima slavio titulu, a Barselona je ostala u suzama i sa besom prema članovima uprave. Golom maestralnog Urugvajca je Atletiko u poslednjem kolu savladao Valjadolid i stigao do šampionske titule.

Barselona me nije cenila, potcenili su me. Atletiko mi je otvorio vrata i dao mi šansu. Zauvek ću im biti zahvalan na tome što su mi verovali – pričao je u suzama emotivni Suarez.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nastavio je drhtavim glasom da priča.

Mnogi su patili zajedno sa mnom. Moja supruga, deca. Dan po dan, oni su bili ti koji su najviše patili sa mnom tokom karijere. Uprkos svim izazovima i poteškoćama imali smo sjajnu godinu. Bili smo najkonstantniji tim. U prvom delu sezone smo bili neverovatno efikasni, realno, to nije bilo normalno. Ali, sve se završilo dobro, mi smo šampioni – jasan je Luis.

Svako ko je iole pratio karijeru urugvajskog mađioničara zna da se u njemu kriju dva lika – genije i ludak. Ne kažu bez razloga da je tanka linija između njih. Pokazivao je to Luis u svim klubovima, od Groningena, Ajaksa, Liverpula, Barselone, Atletika, ali i u dresu reprezentacije.

Mnogi ga u Srbiji dobro pamte po ujedanju Branislava Ivanovića u dresu Liverpula, zbog čega je bio i suspendovan. Imao je i vređanje na rasnoj osnovi Patrisa Evre i novu suspenziju. Dok je igrao za nacionalni tim ujeo je i Đorđa Kjelinija.

A, onda je sve to znao da nadomesti sa loptom u nogama i prelepim golovima, asistencijama ili momentom kada je namerno igrao rukom i sprečio gol Gane u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi što je odvelo njegov tim do polufinala. Za Ajaks i Liverpul je odigrao po 110 utakmica i dao 81 odnosno 69 golova. U redovima Katalonaca je na 191 utakmici čak 147 puta tresao mreže i vrlo verovatno bi dobio i neku od prestižnih individualnih nagrada da ne igra u eri Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Pročitajte još:

Svašta može da se kaže oko njegovog ponašanja i na terenu i van njega, ali je jedna stvar neosporna. Kada je lopta u nogama Luisa Suareza magija je zagarantovana. Uostalom, mogu o tome da posvedoče mnogi golmani, posebno Manolo Rejna koji je vadio loptu iz mreže posle spektakularnog pogotka petom…

Poenta njegove priče je jasna i jednostavna – nikada ne odustajte od sebe i svojih ubeđenja. Čak i kada vam drugi kažu da niste dovoljno dobri i puste vas niz vodu. Barsa tu lekciju nikada neće zaboraviti…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike