Pantelić smenio petoricu članova IO FSS: Brat Miloša Teodosića ušao u fudbalsku vladu

24.05.2021

10:59 >> 13:13

0

Zamenik predsednika i vršilac dužnosti prvog čoveka FSS iskoristio nasleđenu apsolutističku moć da se obračuna sa protivnicima

Pantelić smenio petoricu članova IO FSS: Brat Miloša Teodosića ušao u fudbalsku vladu
Copyright MN Press

Pravni haos koji je nastao vladavinom Slaviše Kokeze, kada je promenom Statuta prigrabio za sebe nadležnosti apsolutiste, sada tek ostavlja svoje posledice.

Fudbalski savez Srbije nalazi se na ivici raspada, budući da je zamenik predsednika FSS Marko Pantelić odlučio da smenjuje članove Izvršnog odbora i da prema svom nahođenju postavlja svoje ljude. On je posle smene Dragomira Lazovića odlučio da razreši još petoricu članova IO: Nenada Bjekovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića, Dragana Ilića i Branka Stojakovića.

Na njihova mesta postavljeni su: Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić. Interesantno je da je Jovan Teodosić, brat srpskog košarkaškog reprezentativca Miloša Teodosića, na ovaj način zagazio u fudbalske vode, iako će neko reći da zbog svega što se trenutno dešava na Terazijama 35, ovo više liči na mulj.

Pantelić samo koristi ono što je u nasledstvu dobio od bivšeg apsolutnog vladara srpskog fudbala Kokeze, tako da su sa pravne strane ove odluke o smeni protivnika legitimne. Konačni njegov cilj biće smena generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

Da podsetimo, protivnici Marka Pantelića danas su u 13.00 časova imali zakazan sastanak IO FSS u Staroj Pazovi na kojem su želeli da mu izglasaju nepoverenje. Ostaje veliko pitanje da li je to sada pravno moguće, budući da su pojedinci smenjeni.

Zanimljivo je da odluka o smeni stupa na snagu od trenutka objavljivanja u službenom listu “Fudbal”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike