Bukti rat u FSS: Sklonjeno Pantelićevo saopštenje sa sajta, država u pripravnosti da reaguje

24.05.2021

14:45

0

Autor: Telegraf

U ovom trenutku traje borba za prevlast dve struje u fudbalskoj organizaciji

Bukti rat u FSS: Sklonjeno Pantelićevo saopštenje sa sajta, država u pripravnosti da reaguje
Copyright MN Press

Bila je potrebna samo iskra pa da bukne pravi pravcati rat unutar Fudbalske organizacije Srbije u kojoj je, to je i vrapcima na grani jasno, odavno mnoga toga bilo trulo i podeljeno na interesne grupe i frakcije. Čekao se samo povod da se tabori ušanče i da krene gledanje “kroz nišan”.

Odlazak Slaviše Kokeze sa mesta prvog čoveka organizacije i preuzimanje uzda kontrole od strane Marka Pantelića doveo je do toga da padnu maske, a ponedeljak nam je doneo dva frontalna napada u samo nekoliko sati.

Pročitajte još

Najpre je vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić, u nameri da spreči puč, smenio određene članove Izvršnog odbora sa ciljem da napravi značajan korak ka ozdravljenju srpskog fudbala, međutim grupa pučista pod vođstvom Nenada Bjekovića i nekoliko saveznika bivšeg predsednika FSS Slaviše Kokeze i dalje ne želi da napusti svoje fotelje.

Usledio je njihov odgovor koji se kosi sa zakonima i statutima Saveza – neko je sa zvaničnog sajta FSS-a uklonio saopštenje Saveza u kojoj je Marko Pantelić obavestio javnost o promenama koje je preduzeo, tačnije o odlukama o smeni Kokezinih ljudi unutar Izvršnog odbora.

Kako saznajemo, saopštenje je sa sajta uklonila osoba iz IT sektora angažovana u Savezu, ili je samo jednokratno uposlena da ispuni naredbe grupe koja je u međuvremenu smenila Pantelića sa pozicije u Izvršnom odboru, i o tome je obavestila javnost putem saopštenja na zvaničnom sajtu Saveza.

Pročitajte još

S obzirom na to da su potezi Pantelićevih oponenata nelegalno preduzeti, saznajemo da situaciju u Savezu budno motri i Tužilaštvo, koje će, u slučaju potrebe, reagovati kako bi vratilo funkcionisanje u Fudbalskom savezu u pravne okvire.

Nadležni organi su, dakle, u pripravnosti i ukoliko se situacija otrgne kontroli uskoro bi mogli svedočiti i akciji policije u Staroj Pazovi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike