Smenjeni trener Liona Rudi Garsija: Sujetni direktor Žuninjo, ljutile ga naše pobede

25.05.2021

16:56 >> 16:57

0

Iskusni stručnjak raspalio kritiku protiv svog prvog saradnika koji j epokušavao da mu se meša u posao

Smenjeni trener Liona Rudi Garsija: Sujetni direktor Žuninjo, ljutile ga naše pobede
Copyright Profimedia

Doskorašnji trener Olimpika iz Liona Rudi Garsija po raskidu saradnje sa “lavovima” opalio je baražnu vatru kritika prema sportskom direktoru kluba Brazilcu Žuninju optuživši ga da je imao nameru da protežira pojačanja iz Brazila koje sam doveo:

– Dve stvari su bile bitne: Tragičan gubitak Žerara Ulijea i pogoršani odnosi sa Žuninjom. Na početku je bilo sve u redu, ali onda smo nažalost izgubili Ulijea i više nije bilo nikoga ko bi Žuninju objašnjavao šta su nadležnosti sportskog direktora. To je normalno, jer mu je nedostajalo iskustva, Pun je zavisti, a to ga onda nekad izvede iz okvira, pa uđe u nadležnosti trenera. Ja već imam dovoljno iskustva da ga nisam želeo da uvredim, ali kada dođe novembar mesec i serija pobeda, a direktor ne dođe da čestita, normalno je da počnete postavljati pitanja – rekao je Garsija.

Iskusni stručnjak je napomenuo da pojačanja iz Brazila Bruno Gimaraeš i Žan Lukas nisu kod njega zaslužila veće minutaže, što je posebno iritiralo njihovog zemljaka na poziciji koji ih je doveo u klub:

Profimedia

– Mislim da je stvar koja ga je stvarno uznemirila, naljutil i zbog koje je prekinuo vezu, bila činjenica da novajlije koje je doveo iz Brazila nisu igrali dovoljno po njegovom ukusu. Morali smo da se oslonimo na akademiju, da nastavimo da promovišemo one koji imaju tržišnu vrednost poput Dembelea, Oaroa, a trebali smo da igramo sve Brazilce istovremeno. Mislim da se uglavnom zbog toga odnos pogoršao. Šteta, jer je sve išlo kako treba. Čini mi se da je Žuninjo izvodio slobodnjake protiv svog tima – zaključio je Garsija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike