Izjavom o rasizmu Žorž Žezus zatvorio sebi vrata u Brazilu

12.12.2020

14:26 >> 14:30

0

Aktuelni trener Benfike bio viđen za poziciju selektora karioka

Izjavom o rasizmu Žorž Žezus zatvorio sebi vrata u Brazilu
Copyright Printscreen/Youtube

Izjava trenera Benfike Žorža Žezusa da je današnje vreme moderno pričati o rasizmu i da se većina stvari izrečenih protiv ljudi afro-američkog porekla tumači kao napad na rasnoj osnovi, izazvala je ogromnu pažnju u celom svetu. Njegovo mišljenje donelo je oprečne komentare, ali u Brazilu uglavnom nije dobro prihvaćeno.

Pročitajte i: Obradović: Nerealna razlika, Uskoković odličan

Žezus je bio trener Flamenga, a poslednjih meseci u Brazilu ga vide kao legitimnog kandidata da zameni selektora Titea. Ipak, posle njegove izjave o rasizmu koja je došla kao odgovor na zahtev novinara da prokomentariše događaje u Parizu, na prekinutom meču PSŽ i Bašakšehira, Žezusu su šanse minimalne, jer tim povodom reagovala je i Fudbalska konfederacija Brazila:

– Nažalost, Žorž Žezus je ostavio takvu sliku o sebi ovom izjavom da se čini kako se on u takvim situacijama priklanja agresivnoj strani – prenela je “Tera Brazil” izjavu jednog od potpredsednika Saveza.

Sa ovim stavom slažu se i ostali lideri brazilskog fudbala, piše isti portal.

Sporna izjava trenera Benfike izgledala je ovako:

Pročitajte i: Danijel Aleksić za 24sedam: Bilo je prostora da pokažem da sam igrač vredan reprezentacije

– Ne znam šta se tačno dogodilo, šta je tačno rečeno, ali danas je rasizam jako moderan. Kao građanin imam pravo da razmišljam na svoj način, ali mogu da imam mišljenje samo kad saznam šta je zaista rečeno. Danas sve što kažete protiv crnaca može biti rasizam, a iste stvari za belce ne vrede. Ne znam šta je zaista rečeno tom treneru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike