Razbojnici opljačkali kuću čuvenog strelca: Žardel ostao bez "Zlatne kopačke", traži pomoć navijača

03.06.2021

08:09 >> 08:31

0

Saigrač Ljubinka Drulovića ostao bez svih priznanja iz svojih igrački dana

Razbojnici opljačkali kuću čuvenog strelca: Žardel ostao bez "Zlatne kopačke", traži pomoć navijača
Copyright Profimedia

Velika zvezda brazilskog fudbala i dugogodišnji saigrač Ljubinka Drulovića, Brazilac Mario Žardel ostao je bez svojih najvrednijih trofeja iz igračke karijere, pošto su njegovu kuću u Fortalezi poharali nepoznati razbojnici.

Žardel (47) je obavestio javnost da je ostao bez dve Zlatne kopačke koje se dodeljuju najboljem evropskom golgeteru, a on je ta priznanja zaslužio 1999. i 2002. godine igrajući za Porto, odnosno Sporting. Pljačkaši su odneli i Srebrnu kopačku iz 1997. godine i bronzanu iz 2000. kada je igrao za turski Galatasaraj.

Čuveni strelac požalio se navijačima preko Instagrama da je ostao bez predmeta koje nose veliku sentimentalnu vrednost i da bi voleo ako bi dobio njihovu pomoć da ih povrati nazad.

– To nije ni zbog finansijskog pitanja, već zbog sentimentalne vrednosti. To je moje nasleđe, moja istorija – napisao je bivši fudbaler.

Žardel je bio je pet puta najbolji strelac portugalske Prve lige, četiri puta kao igrač Porta i jednom dok je igrao Sporting. Bio je jednom najbolji strelac Kupa Libertadores 1995. godine igrajući za Gremio i jednom najbolji strelac Lige šampiona, 2000. godine, sa 10 golova kao fudbaler “zmajeva”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike