Novinari izabrali najboljeg igrača Premijer lige: Priznanje Portugalcu!

05.06.2021

12:47

0

Novinari izabrali najboljeg igrača Premijer lige: Priznanje Portugalcu!
Copyright Profimedia

Portugalski defanzivac Ruben Dijas iz Mančester sitija najbolji je igrač Premijer lige u izboru engleskih novinara. Bivši igrač Benfike trijumfovao je u svojoj prvoj sezoni sa “građanima”.

Dijas proglašen je igračem godine u Premijer ligi, dok je Pep Gvardiola dobio trofej za najboljeg trenera. Mladi štoper je došao u Siti za 68 miliona evra, što je bio rekordni transfer kluba za defanzivca. Investirani novac se isplatio već u prvoj godini.

Odbrana kojom je komandovao Portugalac primila je najmanje golova, čak 15 puta završila je meč bez primljenog gola. Takođe, osvojena je titula i došlo se do finala Lige šampiona, gde je bolji bio Čelsi.

Dijas je uspeo da postigne i dva gola, ali će ipak ostati zapamćeno da je u defanzivi odigrao ključne role prilikom eliminacije PSŽ u polufinalu Lige šampiona. Trenutno se sa selekcijom Portugala priprema za odbranu titule prvaka Evrope i biće siguran član startne postave ukoliko ne bude bilo nekih neprijatnih iznenađenja.

U nedelju će organizacija igrača u Premijer ligi (PFA) objaviti ko je glasovima fudbalera izglasan za najboljeg aktera minule sezone u Engleskoj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike