Čumić pun samopouzdanja stiže na pripreme Olimpijakosa: Mnogo sam naučio u Španiji, vraćam se da ostanem

06.06.2021

14:49 >> 14:51

0

Autor: Adam Štulić

Srpski ofanzivac veruje da može da se nametne Pedru Martinsu

Čumić pun samopouzdanja stiže na pripreme Olimpijakosa: Mnogo sam naučio u Španiji, vraćam se da ostanem
Copyright Profimedia

Olimpijakos je prošlog leta uradio najbolju stvar za sebe, kada je odlučio da pošalje na pozajmice Svetozara Markovića u Partizan i Nikolu Čumića u Sporting iz Hihona.

Dok se mladi štoper od starta nametnuo u Humskoj kao prvo rešenje na štoperskoj poziciji, nekadašnjem fudbaleru niškog Radničkog je trebalo malo vremena da se privikne na novu sredinu i prikaže ono zbog čega su čelnici grčkog šampiona rešili da ga dovedu sa „Čaira“.

Kako je sezona odmicala Čumić je postajao sve važniji šraf u ekipi koja je u finišu sezona ostala bez šanse da se bori za plasman u Primeru.

Čim su završili sa obavezama u Partizanu i Sportingu, Olimpijakos je obavestio Markovića i Čumića da moraju da se jave na početak priprema pirejskog velikana, koji je odlučio da mladom tandemu Srba pruži priliku da se izbore za značajniju ulogu na „Karaiskakisu“.

– Vraćam se u Grčku i želim da ostanem. Ne mogu da zaboravim kada me je Olimpijakos pozvao i bio sam srećan kada sam obukao crveno-beli dres. Razgovaraću sa trenerom Martinsom i potrudiću se da ostanem. Teško je izboriti se u tako kvalitetnoj konkurenciji, ali spreman sam za veliki izazov – rekao je Čumić za grčke medije.

Srpski ofanzivac se sa dobrim utiscima vraća iz Španije.

– Srećan sam što sam igrao tamo, čak i u Segundi. Nastupao sam za klub sa istorijom i mogu da kažem da sam se trudio da pomognem. Imao sam dobre intervale, ali nisam zadovoljan brojkama (po dva gola i asistencije na 31 meču). Mogu da kažem da sam se vratio bolji. Poboljšao sam se na taktičkom planu, defanzivno… Mnogo sam naučio, dobio puno prostora i osećam se bolje.

Čumić je istakao spremnost na borbu za mesto u Olimpijakosu.

– Spreman sam da dam sve od sebe. Zaista ne želim da propustim priliku, cilj mi je da pokažem šta znam, zbog čega sam ovde doveden. Konkurencija je velika, znam je, ali isto tako znam da moram da iskoristim priliku kada mi se ukaže. U životu sam naučio da moram vredno da radim, moram da nastavim da ubeđujem trenera Martinsa.

Čumić je istakao da je došao u najbolji tim Grčke i da mu je san da obuče njegov dres.

– Imali smo uspešnu godinu, šampioni smo države. Često sam razgovarao sa Lazarom Ranđelovićem, on mi je dobar prijatelj, kao i Marković. Nadam se da ćemo sledeće sezoni svi ostati u klubu – istakao je Nikola Čumić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike