Italija igra opasan fudbal! Ne ignorišite statistiku "azura": Turci sa "strancima" jure iznenađenje

11.06.2021

07:18 >> 07:37

0

Autor: Adam Štulić

Evropsko prvenstvo, otkazano prošle godine zbog pandemije, večeras na rimskom Olimpijskom stadionu počinje mečom Italija - Turska

Italija igra opasan fudbal! Ne ignorišite statistiku "azura": Turci sa "strancima" jure iznenađenje
Copyright Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

Na otvaranju EURO 2020, na rimskom “Olimpiku” (21.00) sastaju se ekipe Italije i Turske, koje zbog propuštenog Mundijala 2018 u Rusiji, predstojeći turnir na kontinentu vide kao veliku šansu za iskupljenje kod svojih navijača. Italijani su po tradiciji favoriti i u ovom meču i u borbi za titulu, ali Turci se po navici neće previše osvrtati na ambicije svojih rivala, pa bili oni i “azuri”.

Dragoslav Stepanović tvrdi da se mora ponekad ozbiljno shvatiti i statistika kada se daje sud o kvalitetu ekipe:

– Italijani su neprijatno iznenadili svet kada su ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Od tada, sa novim selektorom Manćinijem, sastavili su 27 utakmica na kojima nisu poraženi. Poslednjih osam su pobedili, uz gol razliku 25:0. Dakle, reč je ozbiljnoj ekipi, uz Španiju, sigurno glavni kandidat da protiv Francuske igra u finalu – ističe Stepanović.

Italijanski Skaj Sports smatra da će selektor Roberto Manćini prvi meč sa Turskom započeti u formaciji 4-3-3, u sledećem sastavu:

Donaruma – Florenci, Bonući, Kjelini, Spinacola – Barela, Žoržinjo, Lokateli – Berardi, Imobile, Insinje.

Dakle, na osnovu prikazanog u pripremnog periodu Manćini je odlučio da poverenje ukaže igraču Sasuola Domenika Berardiju, pre nego Federiku Kijezi iz Juventusa, dok je status veznog igrača Marka Veratija pod znakom pitanja zbog povrede koju je doneo iz PSŽ.

Turski tim će zaigrati najverovatnije u sledećem sastavu, sa formacijom 4-2-3-1:

Čakir – Čelik, Demiral, Sojunču, Meraš – Jokuslu, Tufan – Jazići, Čalhanoglu, Karaman – Jilmaz.

Ukoliko Senol Guneš ukaže poverenje baš ovim fudbalerima, biće to jasan pokazatelj da se Turska kao nikad do sada opredelila za igrače koji igraju van granica zemlje. Čast domaćih klubova branili bi golman Čakir iz Trabzona i vezni igrač Tufan iz Fenerbahčea, dok su ostali iz ekipe prethodnu sezonu igrali u najjačim evropskim ligama, a čak trojica – Zeki Čelik, Jusuf Jazići i Burak Jilmaz, bili zaslužni za jedno od najvećih iznenađenja na kontinentu – osvajanje titule prvaka Francuske sa Lilom ispred PSŽ.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike