Fulam bez Mitrovića umalo napravio šok: Salah sa penala spasio Liverpul

13.12.2020

18:29 >> 18:38

0

Autor: N. St.

Ekipa Skota Parkera je bila bolja u Londonu

Fulam bez Mitrovića umalo napravio šok: Salah sa penala spasio Liverpul
Copyright Tanjug/Neil Hall/Pool via AP

Malo je nedostajalo da Fulam napravi jedno od najvećih iznenađenja ove sezone. Na „Krejven Kotidžu“ su mogli da dođu do pobede protiv šampiona, ali su zadovoljni i remijem.

Pred oko 2.000 navijača je osvojen bod protiv Liverpula – 1:0 (1:1).

Pročitajte još: Kejn i Son opet u glavnoj ulozi, Milivojević i Palas uzeli bodove Murinju

Bez Aleksandra Mitrovića, nije igrao zbog lakše povrede, ekipa Skota Parkera je odigrala jedan od najboljih mečeva. U potpunosti su dominirali, stvarali šanse, a gol Rida u 25. minutu je bio nagrada za sve to. Za to vreme je Jirgen Klop imao veliku glavobolju. Ne samo što je ostao bez Žote na duži period, nego je u poluvremenu morao da zameni i Žoela Matipa.

Umesto defanzivca je ušao ofanzivno orijentisan Minamino, a na mestu štopera su igrala dvojica veznjaka – Henderson i Fabinjo. Znatno agresivnije je gostujući tim pokušavao u nastavku da stigne do gola, Fulam se odlično držao. Sve do 79. minuta. Kamara, koji je u 74. ušao u igru, je visoko podigao ruku u živom zidu kod slobodnog udarca Vajnalduma. Mariner je pokazao na „belu tačku“. Salah je preuzeo odgovornost, šutirao je jako loše i po sredini gola, ali je bilo dovoljno snažno da završi iza leđa Areole koji se nije bacio, jer je očekivao takav šut Egipćanina. Do kraja meča nije bilo nove promene rezultata.

Liverpul je drugi sa 25 bodova, koliko ima i Totenhem i ta dva tima će u sredu odmeriti snage na „Enfildu“. Fulam je tik iznad zone ispadanja sa osam poena i ako budu prikazali ovakvu igru u nastavku sezone ne bi trebalo da brinu za opstanak.

PRESTIGAO RONALDA

Golom sa penala je Salah prestigao Kristijana Ronalda po broju golova u Premijer ligi. Obojica su pre ovog meča postigli po 84 pogotka. Egipćaninu je to pošlo za rukom na 131. utakmici, dok je Portugalac do tih brojki stigao na 196 mečeva. Takođe, Mo se izjednačio sa Edenom Azarom i pitanje je momenta kada će i njega prestići.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike