Rasplet u grupi A: Vels uz Italiju u nokaut fazi, Švajcarci čekaju druge

20.06.2021

18:08 >> 18:35

0

Autor: Adam Štulić

Završena je prva grupa na EURO

Rasplet u grupi A: Vels uz Italiju u nokaut fazi, Švajcarci čekaju druge
Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, Pool

Završena je prva grupa na EURO. Poslednjeg dana takmičenja u A grupi, Vels je, uprkos porazu od Italije (1:0), otišao direktno u osminu finala, dok će Švajcarci, iako su bili ubedljivi protiv Turaka (3:1) morati da sačekaju rasplet u ostalim grupama, ne bi li našli mesto među jednom od najboljih trećeplasiranih timova.

Manćinijeva Italija deluje zaista moćno na ovom EURO. „Azuri“ su u prvoj rundi takmičenja ostvarili sve tri pobede, a tom uspehu dodatnu težinu daje to što su grupnu fazu EP završili bez primljenog gola.

Da je ovo neka drugačija Italija govori i to što u poslednjem meču nije ništa kalkulisala. Iako im je bod bio dovoljan da overe prvo mesto u grupi, kao i Velsu da osigura drugu poziciju bez ozbira na rezultat iz drugog meča, Manćinijevi izabranici su odigrali maksimalno, zabeležili još jedan trijumf i poslali jasnu poruku da ih treba svrstati među favorite za najviši plasman.

Iako je iskusni strateg izveo na teren kombinovani sastav, Italijani su od starta dominirali, stvarali šanse i konačno došli do gola u 29. minutu, kada je Pesina sjajno reagovao na centaršut Veratija i, iz nimalo lake pozicije, poslao loptu u mrežu rivala.

Velšani su u prvom delu igre bili potpuno bezopasni, a identična slika je viđena i u nastavku meča, koji je praktično bio završen kada je Ampadu u 55. minutu dobio direktan crveni karton.

U Bakuu je, s druge strane, sve prštalo od prilika. Švajcarcima je protiv Turske trebalo da slave što ubedljiviju pobedu kako bi preskočili Velšane na drugom mestu, u čemu na kraju nisu uspeli.

Švajcarci i Turci su kombinovano uputili 41 šut ka golu rivala, a precizniji su bili izabranici Vladimira Petkovića, koji su slavili golovima Seferovića (6’), Šaćirija (26’ i 68’), dok je počasni gol za Tursku postigao Kaveči u 62. minutu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike