Arena Sport podržava "Životne šampione", Džeko, Pandev, Rajković i Trajkovski pozdravljaju decu

22.06.2021

15:31

0

Sprema se kamp na Zlatiboru sa fudbalskim zvezdama

Arena Sport podržava "Životne šampione", Džeko, Pandev, Rajković i Trajkovski pozdravljaju decu
Goran Pandev, Aleksandar Trajkovski, Predrag Rajković

Regionalni sportsko-edukativni kamp „Životni šampioni“ zakazan je za period od 24. do 27. juna na Zlatiboru.

Ovaj nesvakidašnji događaj okupiće 150 fudbalera mlađih kategorija beogradskog Grafičara, dobojske Sloge, sarajevskog Željezničara, bitoljskog Pelistera, Gorice i Maribora i njihovih 30 trenera. 

Tokom okupljanja, mladi fudbaleri neće samo trenirati, nego i učiti o raznim temama od životnog značaja. Pre svega, kako da izrastu u životne, a ne samo sportske šampione. Znanje će im prenositi treneri, ali i fakultetski profesori iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja i eksperti iz omladinskog sektora.  

Takođe, kamp je u potpunosti besplatan, a organizator, Razvojni centar za mlade, obezbedio je i po komplet opreme za igrače i trenere. Sve navedeno ovaj kamp čini jedinstvenim. 

Kamp je deo projekta „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“. Njega podržavaju Erasmus+ program Evropske unije, čiji je medijski partner TV Arena sport, koja je priključenjem ovoj akciji pokazala da je reč o društveno-odgovornoj kompaniji.  

Cilj kampa je da doprinese ne samo sticanju novih znanja i podsticanju regionalne saradnje, solidarnosti i fer-pleja, već i da kao besplatna aktivnost omogući da ga pohađaju i ona deca i mališani kojima finansijske prilike to ne bi dozvoljavale.  

Fudbalske zvezde su ambasadori

Ambasadori projekta su najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović, kapiten fudbalera BiH i ambasador UNICEF Edin Džeko, kao i kapiten reprezentacije Severne Makedonije Goran Pandev koji mladim naslednicima poručio: 

– Pozdrav momci, želim vam lep kamp na Zlatiboru i nadam se da ćemo se videti. Veliki pozdrav od vašeg Gorana Pandeva. 

Dobrodošlicu mladim fudbalerima poželeli su i zamenik kapitena Severne Makedonije Aleksandar Trajkovski, ali i prvi golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković. 

Zdravo momci, želim vam dobar provod na kampu na Zlatiboru i nadam se da ćemo nekad imati priliku da se upoznamo. Veliki pozdrav od Aleksandra Trajkovskog. 

– Mališani, pred vama su četiri nezaboravna dana kampa na Zlatiboru. Upoznajte se, igrajte fudbal i uživajte. Uz vas je vaš Predrag Rajković. 

Projekat “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” realizuje se kroz ERASMUS+ program u oblasti sporta. Koordinator je Razvojni centar za mlade iz Beograda. Konzorcijum okuplja partnere iz omladinskog, obrazovnog i sportskog sektora iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Turske. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi