Oduševio, pa nasmejao fudbalsku Srbiju, Zvezda ga sad sprema da nasledi Borjana

30.06.2021

15:16

0

Golmani Zvezde vredno rade na pripremama

Oduševio, pa nasmejao fudbalsku Srbiju, Zvezda ga sad sprema da nasledi Borjana
Copyright Miloš Gordić, Printscreen/YouTube

Golman Crvene zvezde Miloš Gordić skrenuo je na sebe pažnju fudbalske javnosti ovog proleća.

Prvo maestralnim partijama protiv Partizana, a onda i potpuno neshvatljivim autogolom u prvenstvu igrajući na pozajmicu za Mačvu. 

Ipak, takve stvari se dešavaju kad neko ima 21 godinu. Gordić se vratio u crveno-bele, u kojima je ponikao, a onda je otišao sa klubom na pripreme u Austriju. Tamo se ekipi ove nedelje priključio kapiten i prvi golman Milan Borjan. 

– Branio sam celo poluvreme na prvoj prijateljskoj utakmici. Jako mi znači što sam dobio minutažu i šansu da pokažem šta znam i da se nametnem. Pripremna je utakmica, vidi se da su svi malo teški i umorni, jer se dosta trenira i radi, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu, kad se uzme u obzir teško vreme i umor – rekao je Gordić za klupsku televiziju. 

Treniranje i priprema sa seniorima Zvezde su sasvim drugačije iskustvo u odnosu na igranje u drugim klubovima Superlige. 

– Imao sam do sada iskustvo u Superligi, ali je drugačije u Crvenoj zvezdi. Pritisak je veći, kao i očekivanja. Juri se dupla kruna, ali i Evropa. Trening je dosta drugačiji nego u bilo kom drugom klubu. Jako se radi, ozbiljno, ima dosta zahteva, ali sve se to ispunjava. Biće to sve kako treba, Bože zdravlja, na početku prvenstva – kaže Gordić. 

Nije najmlađi golman

Tu je i Marko Ćopić, koji za neki dan puni 18 godina. 

– Ovo su mi treće pripreme, jedno fenomenalno iskustvo. Priključio nam se kolega Miloš Gordić, tu nam je i kapiten, ima nas sad četvorica. Dobro radimo. Na svakom treningu dobijam savete od starijih kolega. Čim je kapiten došao, podigla se atmosfera na viši nivo. 

Zvezda trenutno ima četvoricu golmana. Pored ove dvojice i Borjana, tu je i Zoran Popović. Gordić kaže da je atmosfera odlična. 

– Imamo jako dobar odnos svi golmani, a pogotovo Boki i Pop. Puni su iskustva, odlični su golmani. Pričamo mnogo i daju nam mnogo saveta – rekao je Gordić. 

Podsetite se kako je proletos izluđivao igrače Partizana:

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike