Murinjove psihološke igre pred derbi: Manite me tih priča, Liverpul ima samo jednu povredu (Video)

15.12.2020

17:16 >> 17:23

0

Autor: N. St.

Portugalac u svom stilu pred duel sa Klopovom ekipom

Murinjove psihološke igre pred derbi: Manite me tih priča, Liverpul ima samo jednu povredu (Video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, pool

Uoči derbija kola Premijer lige Jirgen Klop ima problem sa sastavljanjem tima. Od igrača sa liste povređenih verovatno može da se napravi postava koja bi bila konkurentna u Premijer ligi. Na njoj se nalaze: Virdžil Van Dajk, Džo Gomez, Diogo Žota, Džejms Milner, Đerdan Šaćiri, Kostas Cimikas, dok su pod upitnikom za meč sa Totenhemom Nabi Keita i Žoel Matip.

Upravo je to bilo pitanje koje je postavljeno Žozeu Murinju na konferenciji za štampu. Ne bi bio to što jeste, da nije imao odgovor u stilu „gospodina Specijalnog“ kako mu glasi nadimak.

– Alison nije povređen. Aleksandar Arnold? Ne. Matip? Mislim da će igrati. Fabinjo nije povređen. Robertson nije povređen. Henderson nije, Vajnaldum, Salah, Firmino, Mane, niko od njih nije povređen. Van Dajk jeste i on je odličan igrač – počeo je izlaganje Murinjo.

Pročitajte još: Nevil posle lošeg derbija Mančestera: Da je Murinjo bio trener ne bi mu oprostili ovu igru

Nastavio je u istom dahu.

– Dajte mi listu povreda Liverpula i uporedite to sa najboljim njihovim timom. Mogu da vam dam listu povređenih igrača u Totenhemu. Imamo 10. Dvojicu momaka u timu ispod 16 godina, dva u timu do 21, tri u timu do 23 godine, u prvom Lamelu i Tangangu. Da li je Ljoris povređen? Ne. Da li su Regeljon, Dajer, Alderveled, Kejn i Son povređeni? Nisu. Gde su onda te povrede? Naravno da postoje. Milner je povređen, Lamela takođe. Svaki klub ima probleme sa tim. Liverpul ima jednu veliku povredu i to je Van Dajk – završio je Murinjo.

Meč je na programu u sredu od 21 čas na „Enfildu“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike