Terzić debitovao pobedom na klupi Dortmunda, Frankfurt izgubio dva gola prednosti u 90. minutu

15.12.2020

21:32 >> 21:36

0

Autor: N. St.

Milioneri slavili posle otpuštanja Favra

Terzić debitovao pobedom na klupi Dortmunda, Frankfurt izgubio dva gola prednosti u 90. minutu
Copyright Tanjug/Carmen Jaspersen/Pool photo via AP

Kolo u Bundesligi je počelo neverovatnom utakmicom u Frankfurtu. Domaćin je u 90. minutu imao dva gola prednosti, pa je na kraju osvojio samo bod protiv Menhengladbaha – 3:3 (3:1).

Andre Silva je bio nerešiva enigma za Borusiju. Dao je dva gola, prvi iz penala, potom je asistirao Barkoku i to sve pošto je Štindl doveo goste u vođstvo. Dovoljno za prednost na pauzi (3:1).

Pročitajte još: Terzić vodi Borusiju Dortmund

Međutim, Abraham je u 81. minutu dobio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu. Štindl je sa penala smanjio rezultat u 90. da bi isti igrač u trećem minut nadoknade het-trikom doneo remi svom timu.

Najviše pažnje svakako je privukao meč u Bremenu. Dortmund je gostovao posle debakla od Štutgarta (1:5) i otpuštanja trenera Favra. Na klupi je debitovao Edin Terzić. Hrvatski stručnjak je ostvario prvu pobedu – 1:2 (1:1).

„Milioneri“ su poveli golom Gereira u 12. minutu, da bi Mohvald u 28. poravnao rezultat. Gosti su napdali, stvarali šanse. Prvo su postigli gol u 58. minutu, VAR ga je poništio zbog ofsajda Sanča. Ipak, u 78. minutu je Pavlenka napravio faul u kaznenom prostoru, a Rojs je preuzeo odgovornost. Golman Pavlenka je „pročitao“ stranu, odbranio, Rojs je bio najbrži i ipak je uspeo da zatrese mrežu i donese tri boda.

Union Berlin je ostao bez bodova na „Mercedes Benz areni“. Imali su dva gola prednosti do same završnice. Štutgart je uspeo da se izvuče – 2:2 (0:1).

Golovima Fridriha i Avonija su gosti imali prednost, ali je Saša Kalajdžić golovima u 85. i 90. minutu anulirao vođstvo i pomogao svom timu da izbegne poraz.

Meč između Herte i Majnca je završen bez golova (0:0).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike