Azuri, ostala nam je još jedna bitka: Spinacola napisao otvoreno pismo saigračima pred finale

11.07.2021

10:56

0

Emotivno, dirljivo i motivaciono

Azuri, ostala nam je još jedna bitka: Spinacola napisao otvoreno pismo saigračima pred finale
Copyright Leonardo Spinacola, Tanjug/Andreas Gebert/Pool Photo via AP

Povređeni Italijan Leonardo Spinacola napisao je pismo svojim saigračima iz reprezentacije pred večerašnje finale Evropskog prvenstva.

“Ostala nam je još jedna bitka”, piše u njemu.

Ovaj 28-godišnji prvotimac Rome povredio je Ahilovu tetivu u četvrtfinalu protiv Belgije. Već je operisan i dugo će pauzirati, ali ga saigrači nisu zaboravili. On je otputovao u London i gledaće meč.

A na dan finala, u medijima je objavljeno pismo defanzivca svojim drugovima.

– Ako bih mogao da se vratim kroz vreme, ponovo bih trčao za tom loptom. Uradio bih to još 100 puta u pokušaju da dobijem metar prednosti u odnosu na rivala i prebacim utakmicu na našu stranu. Nije to ništa posebno, to su pravila “Azura” – napisao je Spinacola, pa nastavio:

– Na kraju krajeva, proći ćeš kroz cilj samo ako si spreman da saigračima daš svoju dušu. Povreda me sklonila sa terena, ali ne može da me udalji od grupe. Moj sin Matija, koji ima samo tri godine, razume da njegov tata ne može da ostane na kauču kod kuće i odande gleda utakmicu. Uzbuđen sam i to ne mogu da sakrijem. Kada sam ušao u avion, osetio sam se pomalo kao da sam se ponovo rodio. Za nekoliko sati ću biti na terenu sa mojim saigračima i na tribinama sa ostatkom zemlje. Moglo je da bude bolje, ali moglo je da bude i gore – piše Spinacola.

Odmah je nastavio:

– Ostala nam je poslednja bitka ovog Eura, na Vembliju. Ovo je turnir koga ću zauvek nositi u sebi. Od čarobnih noći na Olimpiku, do hrama fudbala protiv domaćina. Dalek smo put prešli. U mom slučaju, sudbina je dodala nekoliko kilometara ovom putu: etapu patnje u Finskoj, da se namesti Ahilova tetiva. Sada sam spreman. Osećam da imam još mnogo toga da pružim. Vratiću se na krilima za nekoliko meseci, ali hoću da mislim da ćemo večeras trčati zajedno. Voleo bih da vidim Brajana Kristantea, prvog saigrača koji me je tešio posle povrede, da večeras podigne nešto značajnije od moje glave. Sad smo tu. Forca Azuri!

Finale Engleske i Italije igra se večeras od 21 sat.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike