Da je ostalo pravilo gola u gostima: Borac eliminisan iz kvalifikacija za LŠ

13.07.2021

21:03

0

Odigrani revanši prvog kola

Da je ostalo pravilo gola u gostima: Borac eliminisan iz kvalifikacija za LŠ
Copyright Stojan Vranješ, MN Press

Banjalučki Borac nije uspeo da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. U dvomeču je bio uspešniji Kluž iz Rumunije, iako je u večerašnjem revanšu ekipa Marka Maksimovića slavila sa 2:1.

U prvom duelu, u Rumuniji je bilo 3:1 za domaćina, a večeras posle 90 minuta 2:0 za Borac. Prvi gol je dao Stojan Vranješ u 60. minutu, a samo četiri minuta kasnije pogodio je i Panajotis Moraitis. U tim trenucima je bilo 3:3, ali pošto je pravilo gola u gostima ukinuto, igrali su se produžeci. Da je ono i dalje na snazi, Borac bi išao dalje, ali…

Pročitajte još:

Presudni trenutak bio je u 118. minutu. Aleksandru Čipčiu je efektnim pogotkom odveo svoj tim dalje, a Borac poslao u kvalifikacije za Ligu konferencija.

U ostalim revanšima kvalifikacija za elitno UEFA takmičenje, Helsinki je kao gost deklasirao prvaka Crne Gore, Budućnost sa 4:0. Ukupan skor je bio 7:1. Plasman dalje je obezbedio i Ferencvaroš koji je večeras pobedio Prištinu sa 3:1.

Riga i Malme su odigrali 1:1, ali Šveđani idu dalje jer su u prvom meču slavili sa 1:0. Mura je prolaz dalje potvrdila ubedljivom pobedom nad Škendijom od 5:0. Žalgiris je sa 2:1 eliminisao Linfild.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike