Austrija ide kući! Turci preživeli dramu i otišli u četvrtfinale Eura! (VIDEO)

02.07.2024

22:54

0

Autor: A. Š.

Ovim duelom spušta se zavesa na prvu rundu nokaut faze šampionata Evrope

Austrija ide kući! Turci preživeli dramu i otišli u četvrtfinale Eura! (VIDEO)
Demiral slavi gol protiv Austrije sa saigračima - Copyright Profimedia/Matthias Koch

Večeras se spustila zavesa na osminu finala prvenstva Evrope u Nemačkoj i dobili smo poslednji četvrtfinalni par koji čine Holandija i Turska.

Pošto su u prvom meču dana Holanđani bili ubedljivi protiv Rumunije (3:0), poslednjeg učesnika Top 8 šampionata Evrope dobili smo posle prave drame na kraju koje su Turci slavili veliku pobedu nad Austrijom 2:1.

Izabranici Vićenca Montele imali su protiv Austrije dva velika heroja. Defanzivca i dvostrukog strelca Meriha Demirala, te golmana Merta Gonuka, koji je u poslednjim sekundama nadoknade vremena fantastičnom pardom "skinuo zicer" Baumgartnera za izjednačenje. 

Neki navijači verovatno nisu ni zauzeli svoja mesta, a na semaforu je već stajalo 1:0 za Tursku. Na isteku 60. sekunda igre, posle prvog kornera na meču i velike konfuzije defanzivaca Austrije, situaciju je iskoristio Demiral da zakuca loptu u mrežu rivala.

Od tog trenutka Austrija je zagospodarila terenom. Svesno ili ne, tek Turci su im potpuno prepustili terensku inicijativu, koja im u nastavku meča nije dala nikakav rezultat. Početkom drugog poluvremena pritisak Austrijanaca je postao još jači, a kada su njihovi navijači počeli da se nadaju brzom izjednačenju usledio je pravi šok.

U jeku austrijske dominacije Turska je došla do kornera sa desne strane, a posle centaršuta Gulera Demiral je sjajno skočio i iz peterca glavom zakucao loptu u mrežu rivala, koji se ni tada nije predao.

Naprotiv, pribrali su se Austrijanci i sedam minuta kasnije došli do izjednačenja, takođe posle kornera sa desne i akcije koju je na drugoj stativi sjajno ispratio Gregorič.

Vremena za Austriju bilo je dovoljno. Za više od pola sata pre poslednjegsudijskog zvižduka Arnautović i drugovi gotovo da su "raširili šatore" pred kaznenim prostorom rivala, ali do gola vrednog dodatnih 30 minuta na kraju nisu uspeli da dođu.

BLOG UŽIVO

KRAJ! Turska je pobedila Austriju 2:1!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena.

84. minut - Velika šansa za Austriju. Gunok je "zaplivao", Baumgartner je šutirao glavom ka praznoj mreži, ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla u gol aut.

74. minut - Austrijanci su u totalnoj ofanzivi, Turci se grčevito brane da sačuvaju vođstvo.

66. minut - GOOOL! Vraćaju se Austrijanci! Kako su dva gola primili, tako su ga i postigli reprezentativci Austrije. Posle kornera na pravom mestu se u kaznenom prostoru Turske našao Gregorič.

59. minut - GOOOL! Turci su duplirali prednost! Kakav šok za Austrijance. Bili su u potpunoj dominaciji, a ponovo su primili gol posle kornera. Guler ga je izveo sa desne strane, Demiral je bio najviši u skoku u petercu i glavom je zatresao mrežu rivala.

57. minut - Uspeli su Turci barem na trenutak da prebace težište igre na polovinu Austrije posle desetominutnog strahovitog pritiska. Kadioglu je utrčao u kazneni prostor po levoj strani, šutirao je sa 10-ak metara, ali je bio izblokiran.

50. minut - Velika šansa za Austriju. Arnautović je izašao sam pred Gunoka, koji je pravovremeno istrčao i padom u noge sprečio iskusnog napadača da izjednači.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Posle jednog minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Turska vodi protiv Austrije 1:0.

Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

43. minut - Bliži se kraj prvog poluvremena, Turci nisu dozvolili rivalu ozbiljniju priliku iako su se branili gotovo celo prvo poluvreme.

36. minut - Ponovo Austrijanci pojačavaju pritisak u završnici prvog poluvremena. Gotovo da se igra viktorija pred golom Turske, čiji defanzivci zasad rade vrhunski posao.

27. minut - Imali su fudbaleri Turske nekoliko opasnih izleta na polovinu Austrije, dovoljno da u poslednjih 10-ak minuta Arnautović i drugovi malo povuku ručnu i više pažnje posvete odbrani svog gola.

20. minut - Povukli su se Turci na svoju polovinu terena, prepustili posed lopte rivalu i deluje da će svoju šansu tražiti u brzoj transformaciji.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
 

13. minut - Nije šok gol mnogo uticao na Austrijance, pokušavaju ekspresno da dođu do izjednačenja.

6. minut - Kakav početak meča. Umalo Austrija da izjednači iz svog prvog kornera, ali Baumgartner nije uspeo da ubaci loptu u praznu mrežu gotovo sa gol linije. 

2. minut - GOOOL! Vodi Turska! Spetljali su se defanzivci Austrije posle prvog kornera na meču, a u gužvi se najbolje snašao Demiral, koji je zakucao loptu pod prečku.

1. minut - Počeo je poslednji meč osmine finala Eura!

SASTAVI

AUSTRIJA: Penc – Poš, Danso, Lajnhart, Mvene – Sejvald, Sabicer, Lajmer, Baumgartner, Šmid – Arnautović.

TURSKA: Gunok – Muldur, Bardakči, Demiral, Kadioglu – Juksek, Ajhan – Jilmaz, Kokču, Jildiz – Guler.

- Tri četvrtfinalna para Eura već su poznata. U borbi za polufinale sastaće se Španija - Nemačka, Portugal - Francuska i Engleska - Švajcarska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike