Zvezda predstavila novog Korejca: Nisam izuzetan, ali sam vrlo posvećen i ozbiljan

01.07.2024

14:30

0

Autor: P.K.

"Hvang mi je mnogo pričao o klubu, navijačima i derbiju"

Zvezda predstavila novog Korejca: Nisam izuzetan, ali sam vrlo posvećen i ozbiljan
Jung Vu Seol - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je dugo tragala za rešenjem na poziciji levog beka. Konačno, klub je uspeo da angažuje Korejca Jung Vu Seola, koji je potpisao ugovor na tri godine uz opciju produžetka na još jednu.

Reč je o fudbaleru rođenom 1998. godine, koji je do nedavno nastupao za Ulsan. Primarno igra na poziciji desnog beka, ali je sposoban da efikasno pokrije i levu stranu odbrane.

Seol fudbaler nije krio oduševljenje što je postao deo crveno-bele porodice:

- Izuzetno sam srećan što sam deo ovako renomiranog kluba. Duboko cenim poverenje koje mi je ukazano. Uložiću maksimalan trud jer želim da se dokažem na najbolji mogući način.

Kada su ga pitali za stil igre, odgovorio je:

- Ne smatram se izuzetnim igračem, ali sam veoma ozbiljan i posvećen. Poseduje veliku strast prema fudbalu i sigurno da donosim dodatnu energiju timu. To je moj stil. Izabrao sam broj '66', zamolio sam Hvanga da mi ga ustupi jer je moj otac rođen 1966. godine. Zahvalan sam mu što je pristao, on je sjajno igrao s tim brojem, pa se nadam da ću i ja.

24sedam/Dušan Nikolić
 

Seol je iskoristio priliku da se o klubu raspita kod svog sunarodnika, ali napominje da je i ranije bio upoznat s nekim detaljima:

- Bliski smo prijatelji i saigrači u reprezentaciji, pa sam ga dosta ispitivao o Zvezdi. Naravno, i pre toga sam bio svestan veličine kluba, pratio sam ga u Ligi šampiona. Upoznat sam i s derbijima protiv Partizana, znam koliko su te utakmice značajne i pomalo zastrašujuće. Svestan sam koliku strast ljudi ovde gaje prema fudbalu.

Sportski direktor Mitar Mrkela izrazio je veliko zadovoljstvo povodom ovog transfera:

- Doveli smo igrača koji može da popuni poziciju levog beka, koja nam je bila deficitarna. On poseduje bogato iskustvo i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Pokušavali smo da ga angažujemo još prošle zime, ali tada nismo uspeli da postignemo dogovor s njegovim klubom. Ovog leta smo konačno uspeli i on je sada ovde, spreman da postane novi član Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda
 

Mrkela je potvrdio da je Seol u završnoj fazi oporavka od povrede ramena i da će se uskoro priključiti treninzima s ekipom:

- Oporavak je pri kraju, uskoro će početi da trenira s timom. Imamo iskustva s igračima koji ne govore engleski, uvek angažujemo prevodioca dok igrač ne savlada jezik. Seol trenutno uči engleski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike