Fudbal je više od igre - za svaki gol Orlova Fondacija Mozzart donira jedan teren

15.06.2024

09:00

0

Selektor Dragan Stojković Piksi: Mali tereni stvaraju velike šampione

Fudbal je više od igre - za svaki gol Orlova Fondacija Mozzart donira jedan teren
Copyright Promo/ Touch N Touch

Fudbal je više od igre a poruka “mali tereni rađaju velike šampione” nastavlja da se širi našom zemljom. Za svaki gol orlova na Evropskom prvenstvu, Fondacija Mozzart će donirati mini-pič teren! Cela nacija će svim srcem navijati za izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je u Nišu izveo početni udarac u novoj Mozzartovoj akciji.

Legenda našeg fudbala je tada poslala poruku koja je odjeknula u celoj zemlji:

"Mali tereni stvaraju velike šampione – to je definitivno tako. Na tim malim terenima, iza zgrada, u prašnjavim ulicama... Tu se rađaju šampioni", zaključio je Piksi.

Selektor je tada naglasio da Fondacija Mozzart ima viziju kako da pomogne razvoju sporta.

"Važno je da omogućimo mlađim naraštajima bolje uslove za bavljenje sportom. Fudbal, košarka, odbojka, sasvim je svejedno. Mi smo nekada pravili goliće od kamena i igrali sa voćkama. Imati loptu – to je bila privilegija. A pogledajte kakav teren danas imaju klinci... Podržavam akciju „Fudbal je više od igre“, to je odskočna daska za neku lepšu i bolju budućnost".

Nakon Niša, lopta se zakotrljala i u Srbobranu gde je Fondacija Mozzart izgradila je potpuno nov mini-pič teren i posvetila ga lokalnom heroju i proslavljenom fudbaleru Crvene zvezde Aleksandru Kataiju. Lepa varošica danas je bogatija za teren sa najsavremenijom travom, na kome će neki novi klinci moći da uživaju u svoj lepoti fudbala.

Promo/ Touch N Touch
 

“Hvala Fondaciji Mozzart i Opštini Srbobran, ovo je sjajna akcija i vratila me je u vreme kada sam ja počinjao da igram. Poručio bih svoj deci da se bave sportom i da što više vremena provode napolju, a ne za kompjuterom. Sledite svoje snove i nikad ne odustajte”, poručio je Katai na otvaranju terena.

Smederevo čeka Mitrovića

Prvi mini-pič teren nakon Evropskog prvenstva Fondacija Mozzart će otvoriti u rodnom gradu Aleksandra Mitrovića. Smederevci će biti u prilici da dočekaju popularnog Mitrogola i zajedno zakotrljaju fudbalsku loptu na novom terenu.

"Vidimo se u Smederevu", poručio je Mitar uoči odlaska u Nemačku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike