Selektor Orlića tužan i ponosan: Ostaje žal, bili smo bliži pobedi!

02.06.2024

22:11

0

Autor: G. F.

Jovan Damjanović smatra da su njegovi izabranici zaslužili da se bore za titulu prvaka Evrope

Selektor Orlića tužan i ponosan: Ostaje žal, bili smo bliži pobedi!
Copyright MN Press

Ništa teže nego izgubiti utakmicu u kojoj si vodio 89 minuta. I to ne bilo koju utakmice nego polufinale Evropskog prvenstva.

Upravo to se desilo kadetskoj reprezentaciji Srbije, od 2:0 na poluvremenu do tragičnog preokreta u finišu susreta i poraza od 3:2, golom u 95. minutu.

Moglo je da bude i drugačije, utisak je i da je trebalo da bude drugačije, a sa tim se slaže i selektor Jovan Damjanović.

- Prvo poluvreme je pokazalo kako možemo da igramo fudbal, mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, bila je otvorena utakmica, Portugal je dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu mogli da damo gol kojim bio praktično zatvorili utakmicu. Pogodili smo prečku, imali još dve stopostotne šanse. Imali smo i dve prinudne izmene, povredio se centralni bek, morali smo da menjamo, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, da igramo do noge… Mogli smo da jednim golom iz već viđenih situacija da privedemo sve kraju, ali momci zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazali na turniru - rekao je selektor Orlića za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

 

 

Damjanović nije vodio ovaj meč sa klupe zbog žutih kartona, a njegov utisak sa ovog Evropskog prvenstva je veoma pozitivan.

- Igrali smo jedan ozbiljan fudbal, mislim da smo zaslužili i taj korak ka finalu. Postići dva gola protiv Portugala, stvoriti toliko prilika, istina bili smo primorani i da se branimo, ali ostaje žal što nismo izborili finale, jer smo bili bliži pobedi, pogotovo posle igre u prvom poluvremenu. Momci su se, moram to da istaknem, ponašali vrhunski, imali smo i dosta pehova, možda su nas povrede onemogućile da napravimo taj poslednji korak. Čestitke momcima još jednom za sve prikazano na terenu i van njega.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike