Firmino rastužio Murinja i vratio Liverpul na prvo mesto, Mitroviću i Milivojeviću po bod, uz evrogol Alea (Video)

16.12.2020

22:02 >> 22:15

0

Sjajni mečevi u Premijer ligi

Firmino rastužio Murinja i vratio Liverpul na prvo mesto, Mitroviću i Milivojeviću po bod, uz evrogol Alea (Video)
Copyright Tanjug/Peter Powell/ Pool via AP

Sve oči vanrednog kola Premijer lige bile su uprte na „Enfild“. Tamo je Liverpul dočekao Totenhem u derbiju dva prvoplasirana tima u Engleskoj.

Očekivanja su opravdana, „crveni“ su slavili na kraju – 2:1 (1:1).

Pročitajte još:

Plan Žozea Murinja je bio jasan, odlučio je da „parkira autobus“ i da čeka šansu iz kontre. Liverpul je napadao i nagrađen je u 26. minutu kada je Salah, uz dosta sreće, zatresao mrežu Ljorisa. Prednost nije dugo trajala, Son je brzo izjednačio i to posle sporne situacije. VAR je dugo „većao“ i ustanovio da nije bilo ofsajda fudbalera gostiju, to je posebno iznerviralo Klopa.

Po povratku na teren je portugalski stručnjak promenio igru, njegov tim je krenuo znatno agresivnije i Bergvajn je imao dva zicera da donese potpuni preokret. Iz drugog pokušaja je pogodio stativu, a nedugo zatim je Kejn sa nekoliko metara šutirao glavom veoma loše. Uspeo je domaćin da vrati kontrolu igre, da stvara prilike, ali nikako nije uspevao da postigne gol.

Sve do same završnice. Robertson je izveo korner, Firmino je iskoristio lošu reakciju odbrane protivnika i glavom zakucao loptu u gol za veliko slavlje sa oko 2.000 navijača na „Enfildu“ i povratak na čelo tabele.

Fulam i Brajton su remizirali (0:0). Gosti su slavili u 49. minutu, ali je pogodak Lalane poništen zbog igranja rukom. Aleksandar Mitrović je ušao sa klupe u 77. minutu, rezultat se nije promenio.

Nerešen rezultat viđen je i u Londonu na utakmici Vest Hema i Kristal Palasa 1:1 (0:1). Palas je poveo preko Bentekea u 34. minutu, da bi napadač „čekićara“ Ale u 55. minutu fenomenalnim golom, popularnim „makazicama“ matirao Guaitu. U 70. je Benteke zaradio drugi žuti karton, pa su Luka Milivojević i saigrači bili prinuđeni da se brane i sačuvaju bod.

REZULTATI:
Fulam-Brajton 0:0
Liverpul-Totenhem 2:1
Vest Hem-Kristal Palas 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike