Orlići ne padaju u euforiju posle uvodne pobede! Idemo korak po korak, ali smo mogli još koji gol da damo

20.05.2024 | 21:32

Autor: D. N.

Do kraja grupne faze ostale su još dve utakmice, a jedna je sa domaćinom

Copyright FSS

Pobedom je kadetska fudbalska reprezentacija Srbije počela Evropsko prvenstvo na Kipru. Orlići koje predvodi selektor Jovan Damjanović su pobedili Ukrajinu i sada ih očekuju dueli sa Kipranima i Česima. 

Jedini gol, već u drugom minutu je dao Dušan Makević. Što bi se reklo, mladi fudbaler Partizana je "skinuo paučinu".

- Reagovao sam na povratnu loptu, uputio odmah udarac i ona je na radost svih nas završila između prečke i stative, na pravo mesto. Ukrajina je najteži protivnik u grupi, ova pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje.

Verujemo u prolaz, pred nama su još dva meča u grupi, daćemo sve od sebe da pobedimo - kazao je Makević, a da će se ići korak po korak najavio je Damjanović.

- Očekivali smo, iskreno, jednu ovakvu utakmicu, prvo poluvreme smo bili dosta dobri, sve smo kontrolisali. Sve što smo planirali, išlo je u tom smeru. U drugom delu igre, znali smo da su veoma dobra ekipa, iz tranzicije su nam pravili probleme, dugim loptama na njihove napadače.

S vremena na vreme uspevali smo da se nametnemo, ali kako je vreme prolazilo, bilo je sve teže i teže. Momci su bili fenomenalni, bili su dosledni, bili su hrabri, nagrađeni su za veliki trud - rekao je Damjanović, uz žal što je Makević bio jedini strelac.

- U prvom poluvremenu smo mogli da postignemo još neki gol, ali mislim da smo zasluženo pobedili, najviše zbog nivoa igre u prvom poluvremenu, ali i odnosa u nastavku. Nema euforije, idemo korak po korak, čestitam mojim momcima, pobedili smo jednu jako ozbiljnu selekciju - zaključio je strateg srpskih kadeta.

Golman Vukašin Jovanović istakao se sjajnim odbranama, kao i mnogi iz ove genarcije pokazao je ogroman potencijal.

- Prvo bih pohvalio saigrače za veliku borbu, zaista su uložili svi ogroman napor da ostvarimo veoma važnu pobedu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, imali veći posed, kontrolisali smo dešavanja na terenu.

U nastavku smo malo pali, bilo je i teško vreme, a mene raduje da sam imao nekoliko dobrih intervencija. Idemo dalje, nema opuštanja, sada je u fokus meč sa Kiprom. Želimo novu pobedu i plasman u četvrtfinale - jasan je bio Jovanović.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam