Platio pivo za 80.000 navijača! Legenda Borusije se oprostila u velikom stilu (FOTO)

19.05.2024

08:19

0

Autor: D. N.

Pitanje je i da li je svako uzeo samo jednu čašu

Platio pivo za 80.000 navijača! Legenda Borusije se oprostila u velikom stilu (FOTO)
Copyright Tanjug/Bernd Thissen/dpa via AP

Završena je i ova sezona u Bundesligi, u kojoj je titulu osvojio Bajer, ali će je jedan fudbaler Borusije Dortmund pamtiti večno. Marko Rojs je odigrao poslednji meč za žuto-crne koji su na kraju završili na petom mestu na tabeli nemačkog šampionata.

Takođe, ekipa Edina Terzića je slavila sa 4:0 protiv Darmštata, a bio je i strelac u 38. minutu. Kada je napuštao teren, u 82. minutu, prošao je kroz špalir. Posle utakmice dobio je i poklone, a onda se i popeo na tribinu i "preuzeo" navijanje.

Tanjug/Bernd Thissen/dpa via AP
 

Ali tu nije bio kraj lepim dešavanjima na stadionu. Sve navijače častio je pivom.

- Hvala vam za sve! Pivo je od mene za oproštaj! Vaš Marko. Akcija je bila planirana već neko vreme. Karsten Kramer je uradio sjajan posao da je sprovede - bila je oproštajna poruka.

Izračunato je i koliki je bio ceh. Pivo na "Signal Iduna Parku" košta 4,90 evra  i računica je jasna. Ako je svaki navijač popio po jedno pivo, ukupan ceh je najmanje 120.270,50 evra. A verovatno se nije zaustavilo samo na jednom pivu po osobi.

Tanjug/Bernd Thissen/dpa via AP
 

Dugogodišnji kapiten Borusije je rođen u Dortmundu, ali je u klub u kom je ponikao došao iz Borusije iz Menhengladbaha 2012. godine. Seniorsku karijeru je počeo u regionalnoj Oberligi u Rot Vajsu iz Alena.

Računajući sva takmičenja Rojs je odigrao 426 utakmica za klub iz Dortmunda i postigao 170 golova. Sa klubom je osvojio Kup Nemačke 2017. i 2021. godine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike