Zvezda i Bahar se dogovorili, klub uštedeo oko milion i po! Trener je povukao tužbu, napravljen plan isplate

29.04.2024

15:29

0

Autor: P.K.

Oglasio se i predsednik kluba: Hvala mu!

Zvezda i Bahar se dogovorili, klub uštedeo oko milion i po! Trener je povukao tužbu, napravljen plan isplate
Barak Bahar i saradnici - Copyright MN Press

Crvena zvezda i izraelski trener Barak Bahar postigli su dogovor o isplati plata nakon prekida saradnje u decembru prošle godine. Bahar je povukao tužbu protiv kluba, a dogovoreno je da će dobiti manji iznos od prvobitno potpisanih 1.200.000 evra. Ovim dogovorom, Zvezda će uštedeti oko 1,5 miliona evra na troškovima.

Bahar je odustao od tužbe u FIFA za "nezakonito" otpuštanje, čime se izbegavaju dodatni troškovi i pravne komplikacije za klub. Njegovi saradnici Gaj Sarfati i Gaj Vajzinger takođe će dobiti po 150.000 evra kao deo sporazuma.

Ovaj sporazum je važan korak ka rešavanju sporova i izbegavanju dugotrajnih pravnih procesa. Ušteda od 1,5 miliona evra je značajna za Crvenu zvezdu i omogućava klubu da se fokusira na razvoj i sportske rezultate.

Nakon što je dogovor postignuto, oglasio se i predsednik Zvezde, Svetozar Mijailović:

- Zahvaljujem bivšem treneru našeg kluba Baraku Baharu na korektnom odnosu, razumevanju, kao i saradnji.

Odmah je nastavio:

- Tokom boravka u Crvenoj zvezdi je fudbalskom svetu predstavio našu talentovanu decu, koja su dobila priliku da se dokažu na srpskoj i evropskoj sceni. Mijatović i Nedeljković su bili standardni prvotimci, tokom mandata Baraka Bahara, a njihov kvalitet i potencijal su prepoznali veliki klubovi. Takođe i ovom prilikom se zahvaljujemo bivšem šefu stručnog štaba na dovođenju Omrija Glazera i Šerifa Ndijaea, na čijim transferima takođe očekujemo veliku zaradu. Upravo pomenuti igrači su bili izričite želje Baraka Bahara, kome želimo puno sreće u nastavku karijere.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike