Zvezda bolja od Partizana: Stavili smo tačku na tu priču posle ova dva derbija!

25.04.2024

14:06

0

Autor: D. N.

Rodić je takođe otkrio i šta je bilo presudno za trijumf

Zvezda bolja od Partizana: Stavili smo tačku na tu priču posle ova dva derbija!
Copyright MN Press

U samo četiri dana fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan dva puta. U subotu, u okviru plej-ofa Superlige bilo je 3:2, a sinoć u polufinalu Kupa Srbije 2:0. U oba trijumfa je učestvovao i Milan Rodić.

Doduše, u prvom meču na terenu je bio samo u drugom poluvremenu.

- Pobedili smo večitog rivala dva puta u razmaku od nekoliko dana i jasno stavili tačku na priču oko toga ko je bolja ekipa. Mislim da smo i prvi prolećni derbi zaslužili da pobedimo, ali je sve to fudbal. Ipak, sad je sve došlo na svoje i sa 10 bodova prednosti čekamo završnicu prvenstva, kao i finale Kupa Srbije - kazao je Rodić čiji tim pred sobom ima još sedam utakmica.

Prva je u nedelju, prvenstvena i to protiv Vojvodine, sa kojom će se i 23. maja boriti u finalu Kupa boriti za trofej.

- Pred nama je još sedam utakmica, i cilj je da svaku pobedimo. Nema opuštanja, pobedu smo već arhivirali i sada smo maksimalno fokusirani na Vojvodinu. Očekujem dobar meč, oni su u sjajnoj formi, zasluženo su se plasirali i u finale Kupa Srbije, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica, kako u nedelju, tako i 23. maja.

Iskusni bek je pričao i o meču Kupa u kojem je pitanje pobednika rešeno u prvom poluvremenu, pošto je već u 29. minutu bilo 2:0. 

Tanjug/Marko Đoković
 

- Presudila je naša koncentracija, timski duh i potom veća sigurnost u završnici, u odnosu na prethodna dva derbija. Sada smo iz prve dve prilike postigli dva pogotka, i to je model kojim treba da se vodimo i u narednim utakmicama. Uspeli smo potom da održimo kontrolu utakmice i da se zasluženo plasiramo u finale Kupa.

Cilj je jasan, želimo četvrtu duplu krunu u nizu i smatram da imamo kvalitet za to. Verujem i da su navijači zadovoljni načinom na koji igramo. Hvala im za sjajnu podršku na prethodna dva derbija, ali i na svim drugim utakmicama - podvukao je Rodić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike