Srbinu FIFA nije dozvolila da debituje za orlove, ali on ne odustaje! Daću sve od sebe!

23.04.2024

13:28

0

Autor: A. S.

Bio bi veliko pojačanje

Srbinu FIFA nije dozvolila da debituje za orlove, ali on ne odustaje! Daću sve od sebe!
Vladan Kovačević - Copyright printscreen/youtube/alesto

Fudbalski savez Srbije vodi bitke za nekolicinu igrača koji imaju prava da nastupaju i za naš nacionalni tim. Jedan od njih je i Vladan Kovačević.

Golman poljskog Rakova je u mlađim kategorijama branio za Bosnu i Hercegovinu, dok je u seniorskom uzrastu bio na klupi istog nacionalnog tima. U međuvremenu je odlučio da želi da brani Srbiju, pa je nakon Svetskog prvenstva u Kataru pokrenut proces promene sportskog pasoša.

Selektor Dragan Stojković Piksi ga je zvao već za martovske utakmice, međutim, FIFA nije dozvolila da debituje, jer prema pravilima FIFA fudbaleri stariji od 21 godine nemaju pravo da menjaju "sportsko državljanstvo".

Ali, on ne odustaje i to je istakao prilikom gostovanja u podkastu Alesto kod Aleksandra Stojanovića.

Piksi o Kovačeviću

- Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma - nego ga dobije recimo danas - onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem - govorio je selektor Stojković ranije.

- Ja samo mogu da kažem da to još nije zatvorena tema. I da ću s moje strane dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti, nije na meni, ali sve što je u mojoj moći i ljudima koji rade oko mene, daćemo sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li ću, to će budućnost da pokaže - rekao je Vladan Kovačević i dodao:

- Hoću li ići na EP? Zavisi, da li ću da ostanem u Poljskoj, ako ne - spremaću se za novu sredinu. Ako bude prilika, što da ne. Voleo bih da Srbija osvoji, ali biće jako teško jer ima jakih reprezentacija. Francuska je u ovom trenutku najkompletnija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike