Gvardiola se otvorio posle poraza od Reala: Boli, ali je ovo fantastičan način da izgubimo!

18.04.2024

09:30

0

Autor: G. F.

Menadžer Mančester sitija smatra da njegova ekipa nije mogla ništa više da uradi u duelu sa Madriđanima

Gvardiola se otvorio posle poraza od Reala: Boli, ali je ovo fantastičan način da izgubimo!
Pep Gvardiola - Copyright Profimedia

Poslednji polufinalista Lige šampiona, nakon Dortmunda, PSŽ-a i Bajerna postao je madridski Real.

Spektakl na Etihadu i eliminacija branioca titule Mančester sitija posle boljeg izvođenja penala obezbedili su "kraljevima" nastavak puta ka novom trofeju.

A po viđenom na terenu ne može se reći da je bilo 100 odsto zasluženo. Naprotiv, gazio ih je Siti gotovo ceo meč. Svi su to videli, video je i menadžera "građana" Pep Gvardiola.

- Ne žalimo zbog onoga što smo uradili. Bili smo odlični u svim segmentima, ali nažalost nismo pobedili... Stvorili smo sijaset šansi za pobedu, ali fudbal se na kraju svodi na broj postignutih golova. Hvala mojim igračima. Rezultat na kraju odlučuje te je Real u polufinalu, a ne mi. Pobedili bismo u svakom drugom sportu - rekao je Gvardiola, pa se potpuno otvorio pred medijima:

 

 

- Učinili smo sve da ostvarimo cilj i malo je falilo da u tome i uspemo. Ovakav poraz boli, ali je istovremeno ovo bio fantastičan način da izgubimo. Od srca sam zahvalan igračima, bili su izuzetni. Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji i u tome se slažem se. Boli poraz, osećamo se loše, ali smo uradili sve što smo mogli. Šta da kažem ovim igračima? Pokazali smo da možemo da igramo protiv velike ekipe. Šta smo više mogli da uradimo.

Za ekipu Sitija ovo znači da sada može u potpunosti da se posveti šampionskoj trci u Premijer ligi, u kojoj trenutno imaju blagu prednost u odnosu na Liverpul i Arsenal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike