Zvezda ubedljiva pred plej-of! Šampion slomio i Železničar bez primljenog gola! (VIDEO)

14.04.2024

18:58

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli još jednom pod vođstvom Vladana Milojevića sačuvali svoju mrežu

Zvezda ubedljiva pred plej-of! Šampion slomio i Železničar bez primljenog gola! (VIDEO)
Copyright MN Press

Ono što je bilo do njih fudbaleri Crvene zvezde uradili su na najvišem nivou. U poslednjem meču ligaškog dela sezone, crveno-beli su na stadionu "Rajko Mitić" savladali Železničar i osigurali najmanje četiri boda prednosti pred duel sa Partizanom, narednog vikenda na istom mestu u prvoj rundi plej-ofa - 3:0.

Napadali su izabranici Vladana Milojevića od prvog minuta meča, ali su se celo prvo poluvreme mučili da probiju bedem dobro organizovanih gostiju. Uspeli su to u trenutku kada su svi pomislili da će se na veliki odmor otići bez golova, pošto je Ivanić glavom u 45. minutu zatresao mrežu danas odličnog Mijatovića.

Slično je bilo i u nastavku meča, crveno-beli su imali inicijativu, Pančevci se dobro branili do sredine drugog poluvremena kada je Milojević napravio potez koji je prelomio meč. Uveo je u 70. minutu u igru Aleksandra Kataija, koji je samo dva minuta kasnije sjajno centrirao sa desne strane posle čega je Endiaj glavom zakucao loptu u mrežu gostiju.

Po jednom u oba poluvremena domaći fudbaleri pogađali su stativu (Endiaj i Katai), pre nego što je u 86. minutu Olajinka overio ubedljiv trijumf Zvezde.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO:

KRAJ! Zvezda je pobedila Železničar 3:0 i tako osigurala najmanje četiri boda prednosti pred derbi na startu plej-ofa Superlige.

86. minut - GOOOL! Olajinka je uspeo da matira Mijatovića!

84. minut - Pokušaj gostiju da dođu do gola. Đorđević, pa Trifunović su pokušali sa distance, ali je Glazer uspeo da sačuva koncentraciju i sačuva mrežu.

80. minut - Knežević i Kraso zamenili su Hvanga i Endiaja.

78. minut - STATIVA! Sjajno su kombinovali Endiaj i Katai, Zvezdin magiko je savladao Mijatovića kojeg je još jednom večeras sačuvao okvir gola.

Pogledajte veliku šansu Kataija i iz drugog ugla...

74. minut - Olajinka je još jednom bio u šansi i još jednom je Mijatović izašao kao pobednik iz duela sa Zvezdinim napadačem.

72. minut - GOOOL! Endiaj glavom trese mrežu gostiju posle centaršuta Kataija!

70. minut - Katai menja Ivanića u Zvezde, a nekoliko sekundi ranije Hvang je imao dobru priliku, ali je šutirao preko gola.

69. minut - Nova promena kod gostiju, Trifunović menja Hajdina.

62. minut - Pokušavaju crveno-beli da dođu do drugog gola, ali zasad fudbaleri Železničara uspevaju da neutrališu sve nalete rivala.

59. minut: Mnogobrojne promene. Jovanović, Grgić i Maks ulaze, dok Pavlov, Knežević i Kovačević izlaze u timu Železničara. Minut kasnije promene i u Zvezdi, Šljivić i Điga su dobili šansu umesto Bukarija i Dragovića.

52. minut - Prva velika prilika u nastavku meča za Olajinku, šutirao je iz odlične pozicije, ali pravo u Mijatovića koji je uspeo da je prebaci preko prečke u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti za goste. Ubrzo potom prvi žuti karton na meču dobija Bukari.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Marakani, treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Zvezda posle prvog dela igre vodi protiv Železničara 1:0!

45+3. minut - STATIVA! Endiaj je imao sjajnu priliku da duplira prednost Zvezde u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali je goste ovoga puta sačuvao okvir gola. 

45. minut - GOOOL! Ivanić je strelac!

I iz drugih uglova...

42. minut - Novi pokušaj Ivanića, ovoga puta glavom, ali preslabo da bi se ozbiljnije ugrozio Mijatović.

34. minut - Bukari je imao dobru priliku, deluje da izabrao lošije rešenje. Šutirao je skoro iz mrtvog ugla, pravo u dobro postavljenog golmana gostiju.

31. minut - Nova velika prilika za Zvezdu. Ivanić je dobio sjajnu loptu u prostor, šutirao je iskosa sa leve strane pored istrčalog Mijatovića, ali je lopta ponovo završil u gol autu.

23. minut - Pokušao je Endiaj atraktivno da zatrese mrežu Železničara, ali je i posle njegovog šuta lopta otišla pored stative.

22.  minut - Ima Crvena zvezda terensku inicijativu, imala je i dva kornera dosad, ali posle njih nije ozbiljnije ugrozila gol gostiju. 

14. minut - Prva prilika za goste, Pavlov je šutirao snažno iz obećavajuće situacije, ali je lopta prošla pored stative.

11. minut - Pokušao je Stamenić sa distance, ali je šutirao pored gola.

6. minut - Prvu veliku priliku na meču imala je Crvena zvezda, ali se Olajinka nije najbolje snašao u izglednoj situaciji.

Pogledajte šansu i iz drugog ugla...

1. minut - Počeo je meč na Marakani!

Ovo su timovi za koje su se odlučili treneri.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Stamenić, Hvan – Bukari, Ivanić, Olajinka - Šerif.

Železničar (4-2-3-1): Mijatović – Maisa, Balaž, Hajdin, Knežević - Kovačević, Obradović, Pavlov - Romanić, Stanković, Đorđević.

 Glavni sudija utakmice biće Danilo Nikolić, a pomagaće mu Milan Šutulović i Ivan Mikalački. Četvrtfi sudija je Nikola Radaković, dok će u VAR sobi biti Lazar Lukić i Laza Karadžić.

- Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ne želi bilo kakvo opuštanje i poziva na oprez pred ovaj meč.

- Očekuje nas teška utakmica, kao i sve prethodne u prolećnom delu prvenstva. Pred nama je poslednji meč u regularnom delu šampionata. Promenom trenera Železničar je zaigrao u drugom sistemu. Gospodin Dobrašinović je to već dobro pokazao dok je bio trener Novog Pazara. Odličan je taktičar, sigurno da nam neće biti lako. 

- Šef struke Železničara zna kome njegov tim ide na noge, ali ne pomišlja na "predaju" pre nego što borba bude završena.

 

 

- Predstoji nam izuzetno teška utakmica. Igramo protiv najboljeg tima u Srbiji. Reč je o ekipi koja očekuje i želi da pobedi svaki meč. Uprkos svemu, mi ne idemo u Beograd sa belom zastavicom u rukama. Hoćemo da se takmičimo i da popravimo utisak. Ne prolazi gorak ukus posle poraza od Vojvodine. Smatram da toliko lošu utakmicu, kao protiv Novosađana, ova ekipa više nikada ne može da ponovi. Svi smo podbacili. Ja kao trener, ali i momci. Jednostavno nismo bili mi. Danas je praznik za naš klub, za naše navijače. Idemo na Marakanu i probaćemo da napravimo neki pozitivan rezultat.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike