Posle šoka na početku: Francuzi "uzeli meru" i Česima, Lilard trojkama "uništio" Iran

28.07.2021

14:24 >> 15:07

0

Odigrane utakmice drugog kola

Posle šoka na početku: Francuzi "uzeli meru" i Česima, Lilard trojkama "uništio" Iran
Copyright Vensan Poarje, Tanjug, Charlie Neibergall/Pool Photo via AP

Košarkaši Francuske upisali su novu pobedu na Olimpijskim igrama i obezbedili plasman u četvrtfinale.

Posle trijumfa nad Sjedinjenim Američkim Državama ekipa selektora Vensana Kolea savladala je i Češku. Razlika je bila čak 20 poena (97:77), a najefikasniji je bio Evan Furnije sa 21 poenom, a sa nešto lošijim učinkom bili su Nando de Kolo sa 17 i Vensan Poarje sa 14. Tomas Ertel je ubacio 11, dok je Rudi Gober upisao šest poena i deset skokova.

Za Čehe, Jan Veseli je postigao 19 poena, uz pet skokova. Drugi strelac tima bio je Ondrej Balvin sa 18 poena i osam skokova. Po 14 su ubacili Patrik Auda i Tomaš Satoranski, koji je imao i deset asistencija.

U narednom kolu, Francuzi će imati lagan zadatak pošto će im protivnik biti Iran koji je danas deklasiran. Amerikanci su posle iznenađujućeg (pomenutog) poraza od Francuza “bes iskalili” na daleko lošijem protivniku. Rezultat je bio čak 120:66. U ekipi selektora Grega Popovića Demijen Lilard je ubacio 21 poen, a iza njega su po učinku Devin Buker sa 16, Džejson Tejtum sa 14 i Zek Levajn sa 13. Zanimljivo je da je Lilard pogađao samo trojke. Za tri poena je imao učinak 7/13, a za dva 0/2.

 

Po 14 poena, za Irance su dali Mohamad Džamšidijafarabadi i Hamed Hadadi.

U grupi A Francuska ima maksimalan učinak, SAD i Češka polovičan, a Iran 0/2.

U grupi B, Australija je pobedila Italiju sa 86:83, uz 18 poena Džoka Lendejla, 16 Petija Milsa i po 14 Džoa Inglsa i Arona Bejnsa. “Azure” koji su na Igre u Japanu došli posle pobede nad Srbijom na turniru u Beogradu predvodili su Simone Fontekio sa 22 i Niko Manion sa poenom manje.

Nemci su bili bolji od Nigerije sa 99:92. Najefikasniji među Nemcima bio je Johanes Vojtman, a među Nigerijcima Džordan Nvora.

Australijanci imaju dve pobede, Italijani i Nemci po trijumf i poraz, a Nigerijci oba poraza.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike