Sve je gotovo! Liverpul pronašao zamenu za Klopa: Mladi trener koji pravi čuda postaje najskuplji menadžer u istoriji fudbala

02.04.2024

08:04

0

Usmeni dogovor je već postignut

Sve je gotovo! Liverpul pronašao zamenu za Klopa: Mladi trener koji pravi čuda postaje najskuplji menadžer u istoriji fudbala
Jirgen Klop - Copyright Profimedia

Jirgen Klop napušta Liverpul na kraju sezone, a Redsi užurbano traže naslednika slavnom Nemcu. Prvi pik, Čabi Alonso, potvrdio je da ostaje na klupi Bajer Leverkuzena, pa su u igri ostala samo dva imena.

Klop je kao zamenu preporučio menadžera Brajtona Roberta De Zerbija, o kome je pohvalno pričao posle utakmice na Enfildu. Međutim, da bi Italijan zamenio Galebove za Liverpul potrebno je da se isplati izlazna klauzula od 13 miliona funti. Ipak, za De Zerbija je zainteresovan i Bajern, te će biti jako teško nadmašiti ponudu Bavaraca.

Nešto skuplja, ali možda i realnija opcija je Ruben Amorim (39) iz Sportinga. Portugalac je jedan od najtalentovanijih trenera planete, Lisabonski Lavovi su ga doveli iz Brage za čak 11 miliona evra, on je to vratio vrhunskim partijama i trofejima u konkurenciji Porta i Benfike.

Prema navodima sa Ostrva, usmeni dogovor je već postignut.

 

 

Redsi bi trebalo da plate čak 15 miliona evra, što bi značilo da će Portugalac postati najskuplji trener svih vremena računajući odštete za njega.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike