Ludnica u FA kupu! Junajted izbacio Liverpul u 121. minutu!

17.03.2024

19:33

0

Autor: D. N.

Znaju se i parovi polufinala u kojem su još Čelsi, Koventri i Mančester siti

Ludnica u FA kupu! Junajted izbacio Liverpul u 121. minutu!
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Fudbaleri Mančester junajteda obezbedili su plasman u polufinale FA kupa, pošto su u utakmici četvrtfinala eliminisali Liverpul. Meč je rešen tek posle produžetaka, i to rezultatom 4:3. Inače, posle 90 minuta bilo je 2:2, a junak meča je bio Amad Dialo koji je dao gol u 121. minutu.

Najveći derbi engleskog fudbala je ispunio sva očekivanja, ali su se ipak radovali igrači Erika ten Haga, kao i navijači "đavola", a ne ekipa Jirgena Klopa koji u sezoni kada napušta klupu "redsa" neće osvojiti trofej FA kupa.

Golove za Mančester junajted postigli su Skot Mektominej u 10, Entoni u 87, Markus Rašford u 112. i Amad Dialo u 121. minutu. Dialo je potom isključen, pošto je dobio drugi žuti karton zbog preteranog slavlja, ali sigurno ne žali.

Strelci za Liverpul bili su Aleksis Mekalister u 44, Mohamed Salah u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena i Harvi Eliot u 105. minutu.

Takođe, Liverpulu je u 38. minutu poništen gol zbog ofsajda.

Pre toga, plasman među četiri najbolja izborio je i Čelsi. "Plavci" iz Londona su pobedili Lester sa 4:2.

Čelsi je posle prvog poluvremena vodio 2:0. Golove za londonski klub postigli su Mark Kukurelja u 13. i Kol Palmer u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Rahim Sterling nije iskoristio penal za Čelsi u 26. minutu.

Lester je smanjio na 2:1 u 51. minutu autogolom Aksela Disasija, a na 2:2 je izjednačio Stefi Mavididi u 62. minutu. Čelsi je do pobede stigao u finišu meča. Pobedu londonskom timu doneli su Karni Čukvuemeka u drugom minutu nadoknade i Noni Madueke u osmom minutu nadoknade.

Srpski golman Đorđe Petrović bio je na klupi za rezerve u ekipi Čelsija.

Plasman u polufinale FA kupa već su izborili Mančester siti i Koventri.

Inače znaju se i parovi, a to su Koventri - Junajted, odsnosno Siti - Čelsi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike