Nova muka Partizana! Jedva su crno-beli stigli do boda u Lučanima!

17.03.2024

15:31

0

Autor: G. F.

Domaći imaju više razloga da žale za bodovima u duelu 26. kola Superlige

Nova muka Partizana! Jedva su crno-beli stigli do boda u Lučanima!
Mladost - Partizan - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nisu stigli do pobede ni treću utakmicu u nizu.

U duelu 26. kola Superlige Mladost je u Lučanima ispustila priliku da pobedi crno-bele. Na kraju je bilo 1:1, ali su domaći veoma lako mogli do sva tri boda.

Sve je mnogo ličilo na prethodnu utakmicu Partizana i poraz od Napretka. Od početnog pritiska crno-belih, poseda lopte, pa do šokantnog gola rivala. Bojić je iskoristio odlična centaršut i u finišu prvog poluvremena pogodio mrežu gostiju.

U nastavku je tek viđena ofanziva crno-belih, napadali su svim silama, opsedali gol rivala, ali je defanziva Mladosti bila na visokom nivou. Izdržali su Lučanci sve do 85. minuta, kada su ipak morali da izvade loptu iz mreže.

Ali će domaći sigurno mnogo žaliti za velikim promašajima i propuštenoj prilici da nokautiraju gorigiranog rivala, pa čak i da mu nanesu ozbiuljno ztežak poraz. Na kraju 1:1, taman da ni jedni ni drugi nemaju čime da budu zadovoljni.

Nema više dileme, Partizan je u krizi. Posle remija sa Crvenom zvezdom i poraza od Napretka, ni iz Lučana se ne vraćaju sa tri boda. Tim koji je donedavno predvodio šampionsku trku naglo je posustao i pauzu u Superligi će morati da iskoristi da podigne igru na prepoznatljvii nivo.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice!

Igraće se 4 minuta preko predviđenih 90.

89. minut - Korner za domaće, Vrjačić centrira, Tumbaesvić glavom proed gola.

85. minut - GOL! Nemanja Nikolić za 1:1. Zahid i Natho pokazali da umeju s loptom, a centarfor uspeo da je ugura preko gol linije domaćih.

84. minut - Izmena kod Maldosti, umesto Veličkovića na terenu je Žunić.

80. minut - Nova kontra Mladosti i novi promašaj. Sada Veličković nije precizan.

78. minut - Pokušao je sada Kalulu, odbranili su se domaći ponovo.

77. minut - Dupli pas Trifunovića i Natha, mladi as crno-belih ne šutira. Hteo je da asistira, ali nije to dobro uradio. Propala je ova potencijalna šansa za izjednačenje.

75. minut - Nova izmena u Partizanu, umesto Kovačevića u igri je mladi Trifunović. Nova izmena koja pokazuje da Duljaj gura sve u napad.

73. minut - Crno-beli ne liče na tim koji je do pre samo nekoliko dana predvodio šampionsku trku u Superligi.

69. minut - Kardianlna greška odbrane Partizana, Frajdej sam pred Jovanovićem, brani golman crno-belih!

64. minut - Menjaju oba trenera. Umesto Stojkovića u redovima Partizana je FIlipović, dok je kod Mladosti Frajdej zamenio strelca jedinog gola na utakmici.

60. minut - Ponovo prete domaći, Ćirković glavom šutira pored gola.

58. minut - Serija šuteva crno-belih, brane se domaći, malo Stamenković, malo defanzivci. Najvažnije je da su sačuvali mrežu i ovog puta.

56. minut - Veliki promašaj Veličkovića. Sam je izašao pred Jovanovića i šutirao pored gola! Kalulu je u igri umesto Severine.

51. minut - Greška na sredini terena gostiju i brza kontra Mladosti. Ćirković šutira, Jovanović izbacuje loptu vrhovima rprstiju, sudije to ne vide i ne sude korner.

49. minut - Stojković pada u kaznenom prostoru gostiju i ostaje da leži. Sudija odmahuje rukom, bek crno-belih ostaje na travi. Nema ništa od penala.

48. minut - Nova šansa za crno-bele, Stamenković brani šut Natha.

47. minut - Prva pretnja u nastavku, šut Nikolića je izblokiran i lopta je otišla u korner.

Počelo je drugo poluvreme. Dvostruka izmena u redovima gostiju, na terenu su Natho i Nikolić, na klupi oistali Kasitljo i Baždar.

Završeno je prvo poluvreme! Crno-beli su držali loptu više od dve trećine vremena, ali ništa iz tog poseda nisu napravili. Može se reći da nisu ozbiljnije ni zapretili domaćima. Imaće šta da im kaže trener Igor Duljaj, posebno posle primljenog gola u poslednjim trenucima prvog dela igre.

45. minut - GOL! Vodi Mladost golom Bojića!  Brza kontra domaćih, odličan centsaršut i gol glavom.

44. minut - Zahid je centrirao ka Severini, Stamenković sjajnom paradom sprečio opasnost.

38. minut - Promašaj Baždara. Spustio mu je loptu Zahid, napadč je primio loptu i kada je trebalo da šutne ona je nezgodno odskoiča. Pokušao je Zahis iskosa, Stamenković je odbranio.

36. minut - Centasršut Antića iz kornera, Kovačević najviši u skoku, ali i on prebacuje gol rivala.

32. minut - Možda i najbolji pokušaj ceno-belih. Goh je šutirao i za koji centimetar prebacio gol domaćih.

27. minut - Probao je Zahid sa nekih 18 metara, lopta je otišla preko gola.

25. minut - Strašna šansa za domaće, Jovanović brani. Gola svakako ne bi bilo jer je Veličković bio u minimalnom ofsajdu.

22. minut - Dobar napad Mladosti, imali su i prvi korner. Bilo je gužve, ali su se crno-beli odbranili.

18. minut - Prvi pokušaj domaćih, prošao je Veličković i sa 16 metara šutirao, ali pravo i Jovanovića.

13. minut - Lopta je uglavnom u nogama fudbalera Partizana, ali prave šanse nema. Posle kornera Zahida pokušao je Baždar sa prve stativa, bez problema za golmana domaćih.

8. minut - Jedna od lepih akcija crno-beli, od noge do noge, ali su gosti na kraju prekombnovali i nisu ni zapretili rivalu.

6. minut - Prvi udarac u okvir gola uputio ej Severina. U okvri gola, ali i pravo u ruke golmana Stamenkovića.

5. minut - Ništa vredno pomena nije se desilo na samom startu utakmice. Ono što je odmah vidljvio je da je teren u prilično lošem stanju, pa se može očekviati igra "dubinskim loptama" koje neće ići po travi nego kroz vazduh.

- Utakmica je počela minutom ćutanja u čast Tomislava Topalovića dugogodišnjeg funkcionera Mladosti!

Navijači Partizana, kojih i na ovom gostovanju ima u priličnom broju, uzvikuju: Uprava, napolje!

Lepa akcija Partizana, ugostili su decu sa Kosova i Metohije.

Glavni sudija je Predrag Janjuš, a pomažu mu Nikola Đorović i Slobodan Pavlović. Četvrti sudija je Stanko Ostraćanin, dok u VAR sobi sede Novak Simović i Miloš Simović.

 

 

Šef struke crno-belih napravio je iznenađenje u startnih 11. Ovo su ekipe za koje su se opredelili treneri Sivić i Duljaj:

MLADOST (5-3-2): Stamenković - Varjačić, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Udovičić - Pejović, Tumbasević, Veličković - Ćirković, Bojić.

 

 

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Ovusu, Kastiljo - Severina, Zahid, Goh - Baždar.

- U ekipi Partizana ni danas neće biti povređenog Mateusa Saldanje, a trener Igor Duljaj poručuje:

- Mladost je po tradiciji dosta nezgodan protivnik za Partizan, ne znamo u kakvom stanju je teren, ne tražimo alibi. Imali su dosta iskusnih igrača koji mogu da igraju na rezultat i umeju to da rade. To su u dosadašnjem delu prvenstva mnogo puta dokazali. Ovaj meč je važan, jer posle njega dolazi pauza od 14 dana i vrlo je važno na nju otići sa pozitivnim emocijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike