Užas! Devojku fudbalera pregazili usred pucnjave, kolima je vukao nekoliko blokova

12.03.2024

13:42

0

Autor: P.K.

Ni kriva ni dužna stradala, bila u komi dve nedelje

Užas! Devojku fudbalera pregazili usred pucnjave, kolima je vukao nekoliko blokova
Ellie Bentley - Copyright Profimedia/Facebook/Ellie Bentley

Bivša devojka američkog fudbalera bori se za život nakon strašnog sudara i bekstva sa mesta nesreće, i to pošto se našla usred pucnjave na ulici.

U pitanju je Eli Bentli (22), koja se zabavljala sa fudbalerom Indijanom Vasilevim. Ona je u subotu konačno došla svesti posle dve nedelje provedene u komi zbog incidenta koji se desio oko tri ujutru 25. februara.

Ova Britanka se prošle godine preselila u SAD sa tadašnjim dečkom Vasilevom, izlazila je iz svog automobila kada je izbila pucnjava. Bentli je potrčala da potraži zaklon i sakrila se ispod obližnjeg vozila dok su meci počeli da lete oko nje.

Ono što, međutim, nije znala, jeste da se sakrila pod auto u kome se neko nalazio i taj neko je hteo da pobegne od haosa. Policija je reagovala na lice mesta 25. februara u 2:52 ujutru nakon prijava o pucnjavi, nakon što je grupa navodno pokušala da uđe u pogrešan automobil.

Zbunjenost je navela 35-godišnjeg Andreja T. Vilsona da navodno otvori vatru na grupu, pogodivši 25-godišnjeg muškarca pet puta u grudi, prema izveštaju o hapšenju Vilsona.

Vilson je zatim navodno pobegao sa mesta događaja pešice, dok je žrtva hitno prebačena u bolnicu u kritičnom, ali stabilnom stanju.

U istom trenutku, svedoci su navodno signalizirali policiji da je drugi 25-godišnji muškarac udario Bentli u sudaru i bekstvu, pre nego što ju je vukao nekoliko blokova niz ulicu. Tužioci su nedelju dana nakon pucnjave optužili Vilsona za napad prvog stepena, oružanu kriminalnu akciju, nezakonitu upotrebu oružja i nezakonito posedovanje vatrenog oružja. On je zadržan bez prava na kauciju.

Teške povrede

Bentli je hitno prebačena u bolnicu sa nekoliko slomljenih udova i bila je smeštena u intenzivnoj nezi dve nedelje, pre nego što je napokon otpuštena u subotu. Od tada je prošla kroz pet velikih rekonstruktivnih operacija i imaće dodatne operacije u bliskoj budućnosti.

Njena porodica je doputovala iz Britanije da bi bila uz nju dok nastavlja sa oporavkom, a postavljena je i stranica GoFundMe kako bi se pomoglo u plaćanju rastućih medicinskih troškova.

Međutim, njen advokat, Ben Tobin, rekao je da će njen put do oporavka biti dug.

- Tek što je izašla iz automobila kada je pucnjava počela. Skrivala se iza drugog vozila dok pucnjava nije prestala, ali tada je osoba čiji automobil je koristila za sklonište naglo krenula, udarila je, pregazila i vukla je nekoliko blokova.

Tobin je rekao da Bentli nije imala nikakve veze sa bilo kojom stranom uključenom u pucnjavu i bila je samo nesrećni prolaznik.

- Bila je prilično sigurna da će umreti dok je bila vučena ispod vozila. Sve vreme je ležala tamo pokušavajući da se drži i radi šta god može kako ne bi završila ispod točka.  Sudeći po snimku, ne postoji šansa da čovek koji ju je udario, pregazio i vukao tvrdi da nije znao da je ona ispod vozila kada je krenuo.

Bentli se preselila iz Birmingema u Misuri kada je Vasilev potpisao za Sent Luis FC u MLS-u. On je 2020. potpisao za Aston Vilu, ali je odigrao samo četiri utakmice, dok je ostatak vremena proveo na pozajmicama, prvo u Barton Albionu, a onda i za Čeltenam taun. Godine 2021. se vratio u SAD, igrao je dve sezone za Inter Majami pre nego što je potpisao ugovor sa Sent Luis Sitijem prošle godine.

Bentli je, s druge strane, prošlog leta diplomirala na Univerzitetu u Jorku sa diplomom iz matematike i fizike.

- Kao i većina 22-godišnjaka, volela sam ples, odlazak u teretanu i jogu i posvetila sam dva do tri sata dnevno fizičkoj kondiciji. Sada ne mogu da pomerim noge ili desnu ruku - rekla je Bentli u izjavi preko svog advokata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike