FIFA nagrada ide u ruke Poljaku: Robert Levandovski najbolji igrač sveta!

17.12.2020

19:38 >> 20:23

0

Centarfor Bajerna postigao 54 pogodaka i uzeo pet trofeja

FIFA nagrada ide u ruke Poljaku: Robert Levandovski najbolji igrač sveta!
Copyright Profimedia.rs

Gotovo! Kraj dominacije Ronalda i Mesija. Svetski fudbal krunisao je Roberta Levandovskog kao najboljeg fudbalera sveta za 2020. godinu u izboru FIFA.

Pročitajte još

Posle UEFA nagrade u oktorbu, za najoljeg igrača Starog kontineta, Poljak je postao najbolji fudbaler i za svetsku “kuću fudbala”. Njegova statistika je bila impresivna.  Postigao je 34 pogodaka u Bundesligi, 15 puta se upisao u listu strelaca u Ligi šampiona i šest puta u Kupu Nemačke.

Prošle sezone osvojio je sa Bajernom sve što se moglo osvojiti: Ligu šampiona, Bundesligu, Kup Nemačke, Superkup Evrope i Superkup Nemačke.

Ove godine je na 11 mečeva u domaćem prvenstvu postigao već 15 golova, dok je u Ligi šampiona tri puta bio precizan na pet utakmica. Više nego zasluženo, FIFA nagrada ide u ruke sjajnog Poljaka. U konkurenciji devojaka trijumfovala je Engleskinja Lusi Bronz za partije u dresu francuskog Olimpik Liona i sadašnji klub Mančester siti.

FIFA je objavila i idealni tim sezone: Alison – Aleksander-Arnold, Van Dajk, Serhio Ramos, Alfonso Dejvis – Kimih, De Brujne, Tijago Alkantara – Mesi, Levandovski, Ronaldo.

U idealnom timu nije bilo mesta za Manuela Nojera, koji je dobio nagradu za najboljeg golmana godine, dok je među trenerima dominirao strateg Liverpula Jirgen Klop.

Navijač godine je izvesni Brazilac Marivaldo, koji je pešačio 60 kilometara da bi gledao svoj Sport Resife, dok je nagrada za Fer-plej potez 2020 pripala 17’godišnjem Italijanu Matiji Anjezeu koji je igrajući za ekipu Ospedaleti spasio život protivničkom igraču, koji je pao onesvešćen posle sudara glavama u jednom dueli.

FIFA je pre dodele nagrade za najboljeg fudbalera odala počast nedavno preminuloj legendi svetskog fudbala Dijegu Armandu Maradoni.

Tanjug/Valeriano Di Domenico/Pool via AP

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike