"Parni valjak" projurio Humskom, Voždovac nedorastao rival (VIDEO)

01.08.2021

20:16 >> 21:12

0

Partizan i osmu utakmicu nije primio gol, a postigao je četiri slabom timu trenera Predraga Rogana

"Parni valjak" projurio Humskom, Voždovac nedorastao rival (VIDEO)
Copyright FK Partizan/Foto Fk Partizan

Petarda nije pukla u Humskoj, mada je gost bio psreman da primi i deset komada. Toliko je Partizan izgledao moćno, toliko je Voždovac delovao slabo u duelu sa liderom Superlige. Crno-beli su slavili pobedu 4:0, golovima Rikarda u 11, Šćekića u 22, Holendera u 53. i Pantića u 70. minutu iz slobodnog udarca.

Partizan je postigao sve što je želeo ovom utakmicom osim povrede Nemanje Jovića koja se dogodila u 35. minutu.

Centarfor Rikardo ulazi u gholterski ritam, Holender ga se polako podseća jer se i on upisao u strelce, a Pantić već sada prevazilazi sve ono što je uradio tokom svog prethodnog mandata u Humskoj i na Banovom brdu u dresu Čukaričkog.

Aleksandar Šćekić, Nemanja Jović/FK partizan

Drugim rečima, Aleksandar Stanojević ima mnogo razloga da bude prezadovoljan urađenim poslom, jer osim pobede i golova, značajno izmenjena odbrana sa čak trojicom novih igrača – Stevanović, Živković, Ostojić, nije pokazala nijednu slabost, pa je tako sačuvan kontinuitet nesavladivosti koji traje već 720 minuta.

Crno-beli u sredu putuju u Soči, gde ih u četvrtak očekuje prvi meč 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu koferencija.

K R A J

90+2 minut – Umalo petarda. Lutovac iz ofsajda tresao mrežu, gol poništen i bez VAR intervencije.

88. minut – Pantić je iz kornera pronašao Uroševića. Utrčavanje levog beka na prvu stativu završilo se lošim gađanjem, glavom pored gola.

83, minut – Zamenjen je Nemanja Milojević, sin bivšeg Zvezdinog trenera Vladana Milojevića. Njegovo mesto zauzeo je Luka Cvetićanin, bivši omladinac Partizana.

81. minut – Zamene u Partizanu daju novi ritam igri. Želi se još jedan gol, teški trenuci za Voždovac koji je nekada umeo da iznenadi u Humskoj.

78. minut – Kombinovanje Lutovca i Milovanovića završilo se pokušajem iskusnijeg igrača, ali je bio i ofsajd.

73. minut – Lutovac je lepu akciju po desnom krilu pokušao da završi “kiflom” za Milovanovića, ali je reagovala defanzivna linija “zmajeva”. U nastavku akcije i do gola Stevanovića stigla je jedna lopta. Udarac je isprobao Milosavljević, nedovoljuno jako i precizno!

70. minut – Goool Pantić! Povratnik u Partizan prvo je srušen na 25 metara od gola, a onda je i preuzeo odgovornost za izvođenje slobodnog udarca. Njegov šut završio je uz samu stativu Prekovićevog gola. Neodbranjivo!

67. minut – Probao je i Voždovac iz prekida. Napunili su kazneni prostor Partizana, ali niti je centaršut imao preciznost i jačinu, niti su igrači u napadu pokazali neke kretnje kojima bi zbunili odbranu.

64. minut – Izvesno je da će Voždovac poslužiti crno-belima da naprave dobru gol razliku. Gosti ne izgledaju kao tim sposoban da ugrozi Stevanovića, nešto više pokušava bivši omladinac crno-belih Milosaveljvić, dok ostali kao da čekaju na svoju egzekuciju.

61. minut – Ako je u 11. minutu postojala dilema oko ispravnosti pozicije Rikarda pre postizanja gola, u 61. minutu dileme nije bilo da je Šćekić bio u ofsajdu pre nego što je proigrao svog centarfora za novi pogodak. VAR je rekao ofsajd! Bila je to ujedno i poslednja akcija na meču u kojoj je učestvovao Rikardo. Umesto njega je ušao Marko Milovanović, Zdjelara je zamenio Lola Smiljanić, dok je Holendera zamenio Aleksandar Lutovac.

53. minut – Opet je jedan pas iz dubine dela terena koje pripada domaćinu, došao do Rikarda. Afrički fudbaler se zatim spustio u šesnaesterac, gde se kao na školskom igralištu oslobodio bivšeg Zvezdinog omladinca Marka Mjailovića. Njegov centaršut po zemlji pratio je Filip Holender i nije mu bilo teško da zakuca loptu u mrežu sa prve stative – 3:0!

Rikardo/Fk Partizan

50. minut – Partizan naoko nezainteresovan, jednim dodavanjem menja utisak o trenutnom stanju na terenu. Umalo da dupli pas Živković – Pavlović donese promenu rezultata.

48. minut – Ukrazuje se pomoć Šćekiću posle jednog duela sa Milojevićem na sredini terena.

46. minut – Sudija je dao znak da se utakmica nastavi. Jović je izašao, umesto njega će igrati Lazar Pavlović. Natho je svoje mesto ustupio Danilu Pantiću.

poluvreme

45+3. minut – Solidan pokušaj Voždovčana za kraj poluvremena.

45. minut – Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

45. minut – Pokušaj Živkovića iz daljine, pored gola.

43. minut – Šansa i za Voždovac. Šutirao je Vujnović, blokirao je Vujačić. završilo se kornerom za goste.

41. minut – Jović zamalo pored gola. Ponovo je osovina Natho-Jović delovala ispred golmana Prekovića. Mladi reprezentativac je uspeo da se oslobodi čuvara i da šutira nepreciznno iskosa sa leve strane tražeći suprotan ugao.

38. minut – Odličan potez Natha, njegovo ubacivanje sa desnog krila niko nije ispratio na pravi način. Zakasnili su i Rikardo i Jović samo da “ćušnu” loptu koja je proletela kroz peterac.

35. minut – Prekid zbog povrede Nemanje Jovića. Da podsetimo, “bonus” igrača može zameniti samo “bonus” igrač, dakle igrači 2000. godište i mlađi.

32. minut – Povlačenje je prividno. Odmah posle pređenog centra crno-beli su prekinuli napad gostiju i razvili kontru. Težište je ponovo bilo na poigravanju Rikarda u prazan prostor, ali su Voždovčani uspeli da ga zaustave. Već u sledećem napadu Natho je poput Ronaldinja bez gledanja asistirao Uroševiću, ali se ovaj pokušaj završio kornerom za Partizan.

29. minut – Crno-beli su se strateški povukli. Prepustili su veliki prostor i loptu gostima, ali njihovi napadi ne obećavaju promenu rezultata.

25. minut – Trener gostiju Predrag Rogan je na nogama, svestan da nijedan dogovor iz svlačionice više na važi. Tek je sredina poluvremena, a Partizan već ima ubedljivu prednost.

22. minut – Brza akcija Partizana kada se mislilo da će utakmica ponovo postati uspavanka. Natho je pronašao Marka Živkovića koji je odmah uposlio Holendera po desnom krilu. Usledio je centaršut u kazneni prostor gde je Šćekić reagovao kao pravi centarfor – 2:0

20. minut – Partizan spušta ritam nakon vođstva.

17. minut – Šansa za Voždovac. Golman Stevanović intervenisao je pre Pantovića!

14. minut – VAR je dugo gledao snimak i nakon video analize, sudije su procenile da je igrač sa Zelenortskih ostrva bio van ofsajd položaja kada je primio loptu.

12. minut – Gooool!

11. minut – Lagani ritam obe ekipe prekinuo je iznenadni pas Natha ka Rikardu, koji je bio na granici ofsajda. Sudije su postupile po pravilima, puštajući da se akcija nastavi, a Rikardo je u nastavku postigao gol.

10. minut – VAR odlučuje o golu Rikarda!

7. minut – Igra se bez mnogo žara. Sve se odvija na 30 metara od gola Voždovca. Partizan zasad ne pronalazi efikanasan način da ugrozi njihov bedem.

4. minut – Vujačić se vratio na poziciju levog štopera, što je igrao proletos dok je činio tandem sa Svetozarom Markovićem. Probao je Urošević da pronađe Natha u kaznenom prostoru Voždovca, ipak Izraelac je u poslednjem času sprečen od defanzivaca gostiju.

1. minut – Počelo je u Humskoj!

BLOG UŽIVO

Fudbaleri Partizana u 3. kolu Superlige prvi put su domaćini u novoj sezoni. Prethodna dva testa u Novom Sadu, protiv Proletera i Vojvodine, završena su pobedama, bez primljenog gola, pa je u planu da se ta serija nastavi i u Humskoj.

Tim Aleksandra Stanojevića, ako se računaju i pripremne utakmice, nije primio gol čak 630 minuta:

Koper (3:0) Krakovija (3:0) Rostov (1:0) Proleter (0:4) Dunajska Streda (1:0) Vojvodina (0:2) Dunajska Streda (0:2).

U odnosu na tim koji je slavio pobedu u Dunajskoj Stredi Stanojević je izvršio nekoliko izmena. Na gol se vraća Nemanja Stevanović, kao desni bek zaigraće Marko Živković, kojem je to i posao, dok će umesto Siniše Saničanina u defanzivi priliku dobiti veteran Bojan Ostojić.

Filip Holender će zaigrati umesto Lazara Markovića, Aleksandar Šćekić će ponovo činiti tandem zadnjih veznih sa Sašom Zdjelarom, a Nemanja Jović startuje i kao “bonus” ima prednost u odnosu na Danila Pantića.

Partizan – Vojvodina

Stadion Partizana. Sudija: Milan Mitić.

Partizan: Stevanović – Živković, Vujačić, Ostojić, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Holender, Natho, Jović – Rikardo. Trener: Aleksanadar Stanojević.

Voždovac: Preković, Lasickas, Bogdanović, Milović, Mijailović, Purtić, Vujnović, Hajdin, Milosavljević, Milojević, Pantović. Trener: Predrag Rogan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike