Junajted dobio novog suvlasnika! Da se klub vrati u sam vrh engleskog i evropskog fudbala!

21.02.2024

09:47

0

Autor: A. S.

Ovo je tek početak najavljenih promena na Old Trafordu

Junajted dobio novog suvlasnika! Da se klub vrati u sam vrh engleskog i evropskog fudbala!
Old Traford - Copyright Profimedia

Izvesne promene bile su najavljivane u Mančester junajtedu, a sada su i zvanično potvrđene - Ser Džim Retklif je postao vlasnik 27,7 odsto akcija kluba.

Sa Old Traforda je stiglo saopštenje i potvrda da je drugi najbogatiji Britanac investirao 300 miliona dolara u razvoj infrastrukture.

- Mančester junajted sa zadovoljstvom može da potvrdi da je ser Džim Retklif kompletirao kupovinu 27.7 odsto akcija kluba, nakon dozvole i ispunjavanja svih uslova postavljenih od strane Fudbalske asocijacije i Premijer lige - navodi se između ostalog u saopštenju i dodaje:

 

 

- Mančester junajted i Travelers limitid, kompanija u potpunosti u vlasništvu ser Džima Retklifa, sa zadovoljstvom objavljuju da je ser Džim Retklif završio posao oko kupovine 25 odsto akcija klase B i 25 odsto akcija klase A posle ispunjenja svih uslova i odobrenja koje su dale Fudbalska asocijacija i Premijer liga.

Inače, cena po akciji iznosila je 33 dolara, pa je na kraju kompanija Travelers limitid platila 13.237.834 akcija prema vrednosti tendera, odnosno 26,2 odsto.

Ser Džim Retklif investirao je u klub 200 miliona dolara za dodatne akcije klase A i B, pa se njegovo vlasništvo procenjuje na oko 27,7 odsto, a Britanac je obavezan da u klub uloži još 100 milona dolara do kraja godine, kao i da taj novac bude uložen u buduće investicje u infrastrukturu na Old Trafordu.

Na kraju se oglasio i sam Retklif.

- Velika mi je čast što sam postao suvlasnik Mančester junajteda, ali je to ujedno i velika odgovornost. Ovo jeste kraj perioda transakcije, ali je tek početak našeg putovanja koje za cilj ima povratak Mančester junajteda u sam vrh engleskog i evropskog fudbala - poručio je Retklif.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike