Uz suze, aplauz i ovacije: Skola je istinska legenda, argentinski velikan otišao u penziju (VIDEO)

03.08.2021

14:38 >> 15:10

0

Poznati svi parovi polufinala

Uz suze, aplauz i ovacije: Skola je istinska legenda, argentinski velikan otišao u penziju (VIDEO)
Copyright Luis Skola, Tanjug, AP Photo/Eric Gay

Košarkaši Australije su poslednji obezbedili plasman u polufinale na Olimpijskim igrama u Tokiju. U utakmici četvrtfinala su deklasirali Argentinu sa 97:59. Za plasman u finale igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, a drugi par čine Francuska i Slovenija. Ovi nečevi su na programu u četvrtak.

Australijanci su protivnika iz Južne Amerike počeli da lome već u drugoj četvrtini koju su dobili sa deset poena razlike (21:11). U trećoj je bilo 21:15, a u poslednjoj čak 26 razlike – 37:11.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Peti Mils sa 18 poena (3/4 za tri, 7/15 iz igre), a pratili su ga bivši igrač Partizana Džok Lendejl i Matis Tajbul sa po 12. Džo Ingls je ubacio 11, a Nik deset, s tim da je imao isto toliko skokova.

Među Argentincima, najviše poena je ubacio Nikolasa Laprovitola, 16, dok je Gabrijel Dek ubacio 12, uz deset uhvaćenih lopti.

Ali, junak večeri uprkos ubedljivom porazu bio je Luis Skola. Veteranu iz Argentine ovo je bio oproštaj od nacionalnog dresa. Ubacio je sedam poena, uz četiri skoka, ali je sve ostalo u senci poslednjeg minuta. Tada je doživeo ovacije od svih u dvorani.

I zaslužio je. Skola (41) je u nacionalnom, seniroskom timu svoje države je od 1999. godine, uz dve olimpijske medalje, zlatne i bronzane.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike