Velika strepnja za Zvezdu: Šerif je tvrd orah, crveno-beli na revanš sa remijem i bez Kange

04.08.2021

19:15 >> 05:56

0

Crveno-beli će težim putem ka Dinamu i Ligi šampiona

Velika strepnja za Zvezdu: Šerif je tvrd orah, crveno-beli na revanš sa remijem i bez Kange
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da pobede Šerif večeras u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. A od 57. minuta igrali su bez Gelora Kange, koji je dobio drugi žuti karton, oba nepotrebna.

Šerif je poveo golom Kastanjede iz slobodnog udarca, a izjednačenje je doneo Lois Dioni.

Crvena zvezda – Šerif 1:1

Ovaj rezultat ostavlja veliku strepnju pred meč u Tiraspolju. Nimalo naivan protivnik, ali srpskog predstavnika može da raduje jedna stvar. Iako je od 58. minuta igrao bez Gelora Kange, gosti to nisu “naplatili”.

Ali, brine što pred 24.433 navijača nisu uspeli da pobede i dođu do razlike. A šansi je bilo i bilo… Opet je nedostajala završnica, a gol Francuza bio je prilično srećan.

Šef struke prvaka Srbije Dejan Stanković “prekopirao” je tim iz nedavnog meča sa Kairatom (ubedljiva pobeda od 5:0), sa Gobeljićem i Rodićem na bekovima, Pankovim i Dragovićem na štoperima. Ispred njih je bio tandem Sanogo – Kanga, a još bliže golu Ivanić, Falko i Katai. Najistureniji je bio Dioni.

Uvodni minuti su pripali gostima, ali se Zvezda ubrzo malo oslobodila i nekoliko puta pripretila, uglavnom prodorima sa boka. Veoma agilan je po desnoj strani bio Gobeljić. Već tada je bilo jasno da je reč o veoma kvalitetnom protivniku, ali napadi i nisu bili toliko opasni.

“Oštrica” je polako otupljivala, a lopta je sve bila više na njihovoj polovini koja je u prvom poluvremenu bila ispod južne tribine.

U nastavku meča, bilo je prilika na obe strane, ali je poveo Šerif koji je u delo sproveo najavu trenera Jurija Verniduba – da se ne brane. Prekršaj na ivici kaznenog prostora, žuti karton za Gelora Kangu i odlično izveden “slobodnjak” Kastanjede.

Dovoljno za prednost Moldavaca. Jasno je bilo da Zvezda mora što pre da stigne rezultat, a nekoliko minuta kasnije Kanga je pokušao sa distance. Zatim je usledila i opsada gola Jorgosa Atanasijadisa.

Konačno, u prvom minute nadoknade, poklon konfuzne odbrane gostiju, posle centaršuta Kange. Golman je proleteo, jedan od defanzivaca Luisu Dioniju loptu “servirao na tacni”. Francuz je samo iz neposredne blizine ubacio u mrežu. I opet smo bili na početku.

Večerašnji i duel sa Kairatom bili su identični i po još jednom detalju. Stanković nije menjao na poluvremenu, a na zagrevanju su bili Krstičić, Srnić, Ben i Krstović. U 50. minutu pripretio je Falko sa 20-ak metara, ali nedovoljno jako. Samo pet minuta kasnije, već viđena zamena. Krstović na, Dioni van terena. A samo minut kasnije, veliki udarac za Zvezdu. Kangin drugi žuti karton. Samim tim, nešto više od pola sata sa igračem manje, a i suspenzija za revanš.

Srećom po Zvezdu, u tim trenucima taj minus se nije osetio na terenu. Domaćin je bio taj koji je imao posed i inicijativu. Opasno su pretili izabranici Stankovića koji je za svaki slučaj izveo Sanoga, da se ne bi ponovio “slučaj Kanga”, odnosno novi dupli žuti karton.

Poslednjih 15-ak minuta na terenu je proveo i Ben umesto Falka. Gosti su u finišu prilično umrtvili tempo i ritam utakmice.

Blog uživo:

90+ – Zvezda je izvela iznenadan napad, Ben je bio u solidnoj poziciji, ali nije dobro zakačio loptu, koja je pogodila i nekog u odbrani. Bio je to lako posao za Atanasijadisa.

88′ – Šerif je imao slobodan udarac, ali se Zvezda dobro odbranila.

86′ – Ben je bio u dobroj situaciji, prošao je u šesnaesterac, ali je opet odbrana gostiju bila besprekorna.

80′ – Čuva Šerif loptu i napada. Nisu to neki izgrađeni napadi, jasno je da Moldavcima ovaj rezultat i te kako odgovara i da je to stvar taktike. I Zvezdini igrači deluju da su ostali bez energije, a utihnulo je i na stadionu…

77′ – Kolovos je imao dobre pokušaje, ali je Pankov dva puta uspešno otklonio opasnost.

70′ – Izbila je gužva u šesnaestercu Šerifa posle kornera, bilo je tu velike borbe, ali su se gosti odbranili.

66′ – Ivanić je šutirao jako iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla malo preko gola.

Utakmicu zvanično gleda 24.433 gledaoca.

63′ – Nije Zvezda prestala da napada posle isključenja Kange. Izvela je deveti korner, ali odbrana Šerifa je zaista utegnuta.

57′ – Kanga dobija crveni karton! Poptuno nepotrebno je faulirao Kastanjedu, zadržavši ga rukama, nakon što je napucao loptu u njega. To su dva jako jeftina žuta kartona. Veliki problemi za Zvezdu u ovim trenucima, pogotovo jer je Kanga bio najbolji igrač ekipe do tada.

Gelor Kanga, MN Press

 

49′ – Falko je probao, ali desnom nogom. Atanasijadis se malo mučio, ali je ukrotio udarac. Dobar pokušaj.

Počelo je drugo poluvreme. Na osnovu svega viđenog, gledaćemo uzbudljiv nastavak meča.

Kraj prvog poluvremena, 1:1

Završen je prvi deo. Zvezda je uglavnom imala inicijativu. Gol Kastanjede iz slobodnog udarca je, međutim, nije vezao. Usledila je prava ofanziva ka golu Šerifa i na kraju je, posle nekoliko dobrih prilika, Dioni postigao gol za izjednačenje u nadoknadi vremena.

45’+ – Isplatila se inicijativa Zvezde. Kanga je uputio visoku loptu, odbrana je reagovala, ali je zbunila golmana, tako da je Dioni iz blizine samo ćušnuo u prazhniu mrežu. U pravo vreme!

43′ – Tri kornera je imala Zvezda u roku od dva minuta i dva dobra pokušaja, ali i dalje je 0:1.

42′ – Zvezda je vratila inicijativu, napada, ali je odbrana Šerifa vrlo dobro organizovana. Kanga je imao odličan šut, ali je golman Atanasijadis odbranio i poslao loptu u korner.

Ovako je to izgledalo sa tribina:

 

33′ – Kanga je oborio Kolovosa, a Kastanjeda je bio siguran iz slobodnog udarca sa oko 18 metara.

31′ – Šerif je bio u dobroj situaciji, Traore je probio Gobeljića po levoj strani, centrirao u šesnaesterac Zvezde, ali je Dragović to odlično pročitao i izbacio loptu.

27′ – Dioni je pao u šesnaestercu gostiju. Tražili su igrači Zvezde penal, ali iskusni sudija Hacegan je samo odmahnuo rukom.

23′ – Sada su gosti izveli vrlo dobru polukontru, ali je Kastanjeda slabo šutirao iskosa po desnoj strani. Imala je malo Zvezda sreće, realno.

21′ – Rodić je sa leve strane uputio loptu ka Dioniju, ovaj je probao petom, ali ponovo nije dobro zahvatio loptu, koja nije stigla do Falka zbog intervencije odbrane Šerifa.

19′ – Kanga je sjajno prebacio loptu preko odbrane Šerifa, Dioni je nije dobro zahvatio, tako da je golman lako intervenisao. Zvezda napada u serijama u ovim trenucima, tribine grme.

16′ – Oslobodila se Zvezda pritiska gostiju. Gobeljić je sa desne strane dao loptu Falku, koji je bio zagrađen, ali je ipak probao. Lopta je otišla preko gola.

10′ – Očigledno da Šerif nije došao da se brani, bilo je nekoliko neprijatnih situacija za Zvezdu. Domaćin je imao nekoliko izglednih situacija, ali samo jednu pravu šansu. Tada je golman gostiju bio brži od istrčalog Aleksandra Kataija.

8′ – Spora reakcija odbrane Zvezde posle kornera gostiju. Pokušao je glavom Arboleda, ali je lopta otišla preko gola.

Koreografija Delija pred početak meča:

 

– Na utakmici je srebrni srpski olimpijac Damir Mikec, kao i muška odbojkaška reprezentacija Srbije.

– Gostujući tim završava zagrevanje:

Šerif Tiraspolj, MN Press

Solidno je popunjen stadion Crvene zvezde:

Stadion “Rajko Mitić” sa navijačima, MN Press

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Falko, Katai, Dioni.

Šerif: Atanasidis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Jansane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike