Liverpul slomio Arsenal u gostima, branilac trofeja u FA Kupu bez problema

07.01.2024

19:52

0

Navijače je obradovao njegov povratak na teren

Liverpul slomio Arsenal u gostima, branilac trofeja u FA Kupu bez problema
Jakub Kivior (u sredini) daje autogol - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Fudbaleri Liverpula pobedili su u derbiju 3. kola FA Kupa kao gosti Arsenal 2:0 i tako se plasirali u četvrtu rundu najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti.

U prvom poluvremenu obe ekipe su po jednom pogodile prečku, vezista Arsenala Martin Edegard na početku meča, a defanzivac Liverpula Trent Aleksander Arnold u finišu poluvremena.

Upravo je Arnold imao ključnu ulogu u golu koji je prelomio meč, posle  šuta iz slobodnog udarca lopta je pogodila defanzivca Arsenala Jakuba Kivijora i završila u mreži domaćina. Bio je to autogol.

U petom minutu nadoknade Diogo Žota je asistirao Luisu Dijazu za konačnih 2:0.

Branilac trofeja Mančester siti lako i ubedljivo je pobedio drugoligaša Hadersfild 5:0, ali od rezultata je za navijače "građana" važnija vest da se posle višemesečne pauze izazvane povredom vratio kapiten ekipe Kevin de Brujne.

Belgijanac je u igru ušao u 57. minutu i dobio je ovacije sa tribina stadiona Mančester Sitija. De Brujne je pauzirao od avgusta zbog povrede butnog mišića. Povratak na teren obeležio je asistencijom, u 75. minutu je bio kreator gola koji je postigao Žeremi Doku. Dva gola je u pobedi "građana" dao Fil Foden, a po jedan Hulijan Alvarez i Oskar Bob.

Rezultati ostalih mečeva 3. kola FA Kupa: Mančester siti - Hadersfild 5:0, Vest Hem - Bristol siti 1:1, Luton - Bolton 0:0, Notingem Forest - Blekpul 2:2, Piterboro - Lids 0:3, Šruzberi - Reksam 0:1, VBA - Olderšot 4:1.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike