Partizanovci su ponovo zaljubljeni u Brazilca! Baka je mislila od Firmina da sam ja!

02.01.2024

17:06

0

Mali novogodišnji intervjuu najboljeg napadača Partizana

Partizanovci su ponovo zaljubljeni u Brazilca! Baka je mislila od Firmina da sam ja!
Mateus Saldanja - Copyright MN Press

Na oko trom sa viškom kilograma, još papreno skup od 1.300.000 evra potrošenih na njegov transfer - dovoljno da jednom prosečnom partizanovcu sitom svega najpre padne na pamet vređanje, ne bi li i preko leđa nedužnog Brazilca nastavili razračunavanje sa upravom Vučelića i Vazure!

Nije trebalo ni sekund posle promocije da se smisli ono što bi moglo na najbolji način da uvredi novog igrača i onog ko ga je doveo.

Društvene mreže su bile prepune navijačkih objava da je Partizan dobio "lažnog Roberta Firmina", što i nije moralo dodatno objašnjavati zbog njegove izuzetne fizičke sličnosti sa čuvenim Brazilcem.

Baka ga pomešala sa Firminom

Ovo "lažno" dokazivalo se njegovom statistikom! Stvarno, šta pomisliti o igraču kojem se kao najveće ostvarenje ističe pet golova na 14 mečeva u azerbejdžanskoj ligi, pa se još povrh svega toga dogodi i brodolom protiv Nordsjelanda sa takvim napadačem.

MN Press
Mateus Saldanja

Ali, iz ove perspektive gledano, tajming nije bio odgovarajući za uspostavljanje poverenja.

Bilo je potrebno vreme i gol Zvezdi u derbiju da bi se u "grobarskoj" komunikaciji zauvek izbrisalo pominjanje lažnog Firmina. On sam o toj sličnosti sa bivšim centarforom Liverpula u mini novogodišnjem intervjuu kaže kratko:

- Moja baka je rekla da ličim na Firmina dok ga je gledala na TV. Ona je mislila od njega da sam to ja i vikala bi "ej, vidi ga, vidi ga", a onda bi shvatila da nas je pomešala. Nisam imao priliku da ga upoznam, niti sam sličnost sa njim koristio da bih zbunjivao okolinu - rekao je Saldanja.

Često si gost na košarkaškim utakmicama Partizana. Šta misliš o atmosferi u Areni?

- Za mene je taj momenat veoma važan da bih osetio atmosferu. Prva stvar na koju pomislim je da bi bilo dobro kada bismo i mi imali to na našem stadionu. Verujem da je taj momenat došao sada!

Poruka za Jaga posle derbija

Da li se družiš sa Brunom Kaboklom i Jagom iz Zvezde?

- Da, naravno. Mi smo ovde Brazilci, gledamo jedni druge, imamo našu grupu u kojoj pišemo poruke i podržavamo jedan drugog, ali kada su na redu utakmice između Partizana i Zvezde onda smo samo Bruno i ja, zajedno. Posle derbija Jagu šaljem jednu poruku, neko zezanje, ali sad ne mogu da otkrijem kakvu - rekao je Saldanja uz osmeh.

MN Press
Mateus Saldanja

Koliko si upoznat sa istorijom Brazilaca u Partizanu?

- Pričao sam sa Leonardom kada je bio ovde. On je gledao kada smo igrali i rekao mi je tada da će se sve promeniti ako postanemo šampioni.

Potpisao si četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, ali retko koji stranac je odradio ugovor do kraja. Gde vidiš sebe u decembru 2024. godine?

- Sada mislim samo o tituli!. Glavom sam samo ovde!

Gde ćeš proslaviti Novu godinu?

- Prvo moram da popričam sa Igorom (Duljaj), pa kada dobijem od njega informacije, odlučiću gde i kada idem.

Kako izgleda Božić u Brazilu?

- Sa porodicom, uvek smo zajedno. Naravno, imamo mnogo hrane i muzika je uvek prisutna.

Vežbao si ples za radost posle gola Zvezdi?

- Da, sa Aranđelom (Stojkovićem) i (Mihajlom) Ilićem.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike