Olimpijski komitet Brazila kažnjava fudbalere nakon što su odbranili zlato u Tokiju

09.08.2021

05:40 >> 06:02

0

Autor: A.S.

Sporno je ponašanje igrača prilikom dodele medalja

Olimpijski komitet Brazila kažnjava fudbalere nakon što su odbranili zlato u Tokiju
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Mejia/

Olimpijski komitet Brazila saopštio je da će preduzeti mere protiv olimpijskog fudbalskog tima, čiji su igrači odbili da nose zvaničnu uniformu tokom ceremonije dodele medalja na Igrama u Tokiju.

“Karioke” su odbranile olimpijsku zlatnu medalju nakon što su u subotu u finalu posle produžetaka pobedile Španiju sa 2:1, ali se u saopštenju osuđuje stav fudbalera i FS Brazila,

Pročitajte još:

– Po završetku Igara, Olimpijski komitet Brazila objaviće mere koje će biti preduzete radi očuvanja olimpijskog pokreta, naših sponzora i drugih sportista – navodi se u saopštenju.

Brazilski olimpijski tim u Tokiju obavešten je pre početka takmičenja da će svi morati da nose zvaničnu opremu, koju je napravila kineska kompanija Pik Sport. Međutim, fudbaleri su na pobedničkom postolju nosili dresove kompanije Najki, a šortseve kompanije Pik.

Fudbaleri su brazilskim medijima rekli da su pratili uputstva Brazilske fudbalske konfederacije, dok su pojedini mediji preneli da ista organizacija nije znala da je na podijumu obavezno nositi zvanične uniforme olimpijskog tima.

Pročitajte još:

Brazilski plivač Bruno Fratus, osvajač bronzane medalje na 50 metara slobodnim stilom, rekao je da je to “jasna poruka” da se fudbaleri ne osećaju kao članovi olimpijskog tima i da ih to mnogo ne zanima.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike