Nova nedelja, novi rekord Đokovića! Srbin završava godinu na najbolji mogući način!

25.12.2023

09:44

0

Autor: G. F.

Novak nastavio vladavinu svetskim tenisom, sada uz njegovo ime stoji 405

Nova nedelja, novi rekord Đokovića! Srbin završava godinu na najbolji mogući način!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Michel Euler

Ne znamo da li je najbolji svetski teniser svih vremena Novak Đoković pred kraj 2022. godine doneo novogodišnju odluku, ili možda poželeo od Deda Mraza, da 2023. bude još jedna u nizu njegovih godina.

Ali znao da je bila. Manje je važno da li mu je bradati deka ispunio želju ili je sproveo u delo svoju odluku. Najvažnije je da i ovu godinu završava kao svetski reket broj 1.

Printscreen/ATPtour
Rang lista na kraju 2023. godine

Đoković je upravo započeo 405. nedelju vladavine svetskim tenisom, na ATP listi mu i dalje svi gledaju u leđa. Nole ima 11.245 bodova, prvi pratilac mu je Karlos Alkaraz sa 8.855 (igraće u sredu na egzibiciji u Rijadu), a na trećem mestu godinu završava Danil Medvedev sa 7.600 osvojenih bodova.

U prvih 10 su Janik Siner, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je 33, Dušan Lajović 52, Miomir Kecmanović 54, a Hamad Međedović 113. teniser na svetu.

I da se na kraju, vratimo na početak. Ne znamo je li reč o odluci ili ispunjenoj želji, ali znamo da šta god da je po sredi, sve uradi isto kao i pre godinu dana. Pa da na kraju 2023. ponovo pišemo o suverenoj vladavini našeg asa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike