24SEDAM RUMA Nova sportska oprema stigla i u Stejanovce

05.12.2023

19:25

0

Autor: 24sedam

FK "Borac" se trenutno takmiči u Opštinskoj fudbalskoj ligi Ruma

24SEDAM RUMA Nova sportska oprema stigla i u Stejanovce
Copyright Opština Ruma

Fudbalski savez Srbije nastavlja sa lepom praksom obilaska fudbalskih klubova po manjim sredinama i donacijama u vidu sportske opreme.

Direktor mlađih selekcija Nikola Lazetić posetio je danas Stejanovce i predstavnicima FK "Borac" uručio je sportsku opremu, garnituru dresova za igrače i golmane, majice i lopte.

U razgovoru sa predstavnicima Opštinskog fudbalskog saveza i lokalne samouprave, načelnikom Opštinske uprave Dušanom Ljubišićem,  nekadašnji reprezentativac naše zemlje je informisan i o opštinskim ulaganjima u sport, a sa predstavnicima uprave kluba i fudbalerima analizirao je trenutnu situaciju i mogućnosti unapređenja stanja u fudbalu u manjim sredinama.

Osvrnuvši se na akciju Fudbalskog saveza Srbije, Lazetić je ukazao da je suština skrenuti pažnju javnosti da se fudbal ne igra samo na velikim stadionima, već naprotiv, da je od presudnog značaja da se on igra u malim sredinama, na seoskim igralištima.

"Svi naši reprezentativci i sadašnji i bivši su u najvećem broju slučajeva prve korake napravili na ovakvim seoskim fudbalskim igralištima. Stoga, jasna je naša namera da kao FSS damo vetar u leđa i jednu ogromnu podršku malim fudbalskim sredinama i predanim radnicima koji se bore za budućnost našeg fudbala. Ključ opstanka je i u podršci države i lokalne samoprave i drago mi je da fudbalski klubovi imaju oslonac u Opštini Ruma. Mi ćemo kao Savez dati sve od sebe da pomognemo svim klubovima od najnižih liga, do elitnog ranga takmičenja, zato i obilazimo klubove, razgovaramo sa njima da vidimo šta je to konkretno što možemo da pomognemo već sada", izjavio je Lazetić.

Predstavnici FK "Borac" su Lazetiću predočili izazove sa kojim se susreće mali seoski klub, pohvalivši ulaganja lokalne samouprave u unapređenje sportske infrastrukture.  U prethodnom periodu na fudbalskom igralištu u Stejanovcima postavljeni su reflektori, urađen je zalivni sistrem, a obnovljene su klupske svlačionice. Najveći deficit je svakako broj dece, pa je tako izuzetno teško doći u situaciju kao nekada, da gotovo svi prvotimci budu iz Stejanovaca.

FK "Borac" se trenutno takmiči u Opštinskoj fudbalskoj ligi Ruma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike