Šok za lidera u Nišu! Partizanova prednost istopila se na beloj tački "Čaira" (VIDEO)

11.12.2023

17:57

0

Autor: D. P.

Tim Igora Duljaja više nema prednost u odnosu na Zvezdu

Šok za lidera u Nišu! Partizanova prednost istopila se na beloj tački "Čaira"  (VIDEO)
Copyright MN Press

Pretposlednji tim na tabeli Superlige, ekipa Radničkog iz Niša uspela je na "Čairu" da pobedi Partizan rezultatom 2:1 (0:0).

Golove na utakmici postigli su Petrov sa bele tačke u 67, i Ilić autogol za domaće, dok je za crno-bele precizan bio Saldanja u 53. minutu.

Nišlije su pokazale veću želju od početka. Igrali su otvoreno, snažno i jako u svakom duelu, koristeći loš teren kao svoj adut, baš kao i kritetrijum sudije Ivkovića, koji je kod prvog kartona za Mihajla Ilića nagovestio svoje tendencije na ovoj utakmici. Gotovo da je u njegovoj arbitraži bilo sve sporno, osim verovatno ključnog trenutka kada je dosudio penal za Radnički.

Saničanin je u bezazlenom vazdušnom duelu, u kojem je bio dominantniji, visoko podigao lakat ka licu Belakovića, a ta naivnost odmah je kažnjena od Ivkovića i egzekutora Petrova. To saznanje da je olako proćerdano teško stečeno vođstvo preko Saldanje, samo je bilo dodatni teg na leđima igrača Igora Duljaja. Pokušavali su da se vrate, ali videlo se da nedostaje energije u njihovim napadima, naročito kod najboljeg igrača Zahida.

I onda kada su pomislili da će ih neka magija sačuvati i na Čairu, nada im je gurnuta još dublje u niško blato nespretnošću mladog Ilića koji je posle kornera zakucao loptu u sopstvenu mrežu.

Partizan posle ovog poraza, drugog u sezoni, nema više prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, sa kojom se sastaje 20. decembra u Humskoj.

Pre toga, u subotu će dočekati Radnički iz Kragujevca.

Iz minuta u minut

90+2. MINUT - Igraće se još dva minuta!

89. MINUT - Petrović u poslednjem času ispred Zahida. Sprečava izjednačenje!

88. MINUT - Žuti za Ivelju!

85. MINUT - Ivelja umesto Petrova.

82. MINUT - Igrači Partizana sami jure po lopte kada one izađu u aut.

77. MINUT - Četiri izmene, po dve sa obve strane. Za Partizan ulaze Menig i mladi Jovanović, izlaze Belić i Kalulu. Za domaće Cvetković umesto Belakovića.

73. MINIUT - Goool, preokret! Autogol Ilića!

73. MINUT - Mesarović testira Jovanovića.

71. MINUT - Nikolić posle ulaska umesto Natha odmah u prilici, ali slabo šutira.

70. MINUT - Žuti karton za Petrova zbog simuliranja penala!

67. MINUT - Goool! Panenka Petrova, 1:1!

64. MINUT - Penal za Radnički! Ivković je procenio start Saničanina nad Belakovićem da je za najstrožu kaznu. VAR proverava odluku, ali treba očekivati da ona bude potvrđena.

62. MINUT - Šćekić umesto Kanutea, klasična izmena, uvek u istom momentu utakmice.

58. MINUT - Belaković umalo koban za bivši klub. Njegov udarac je rikošetirao od Ilića, Jovanović je krajnim naporom odbio tu loptu, a ona je paralelno sa gol linijom otišla od njegove mreže na drugu stranu.

53. MINUT - GOOOOL, 0:1, Saldanja! Asistencija Belića i odlična reakcija Brazilca.

52. MINUT - Kamerunac Jamkam mogao da se proslavi! Velika šannsa!

50. MINUT - Širi ruke Sadanja, traži penal, ali nije bilo uslova da se oglasi Ivković. Svemu je prethodila asistencija Zahida. Jamkam je bio jači od Brazilca u "remplovanju".

48. MINUT - Prva dobra prilika stvorena je ped golom Radničkog. Kalulu je propustio da na vreme odigra pas ka Zahidu, ali je i pored toga Norvežanin proigrao Natha na drugoj strani kaznenog. Usledio je njegov udarac iz prve, ali nekog je pogodila lopta. 

46. MINUT - Navijači Partizana dočekali su sudiju Ivkovića sa zvižducima. Verovatno najlošiji akter ove utakmice.

 

POLUVREME

 

 

45. MINUT - Šut Natha i odlična parada Rosića!

44. MINUT - Žuti za Vojinovića.

43. MINUT - Žuti za Stojkovića.

 

39. MINUT - Sudija Ivković pokazuje tendeciju da ošteti Partizan. Čist faul Belakovića nije želeo da svira, pa je tako napadač Nišlija došao u priliku da glavom matira Jovanovića. Na sreću crno-belih, golman je sada bio spreman za ovaj pokušaj.

37. MINUT - Saldanja troši solidnu priliku za opasniju kontru. U poslednjem trenutku loše centrira, a želja mu je bila da pronađe Kalulua na drugoj stativi.

34. MINUT - Opet Saničanin zaustavlja udarac i zahvaljujući njemu lopta ide u korner, a ne u gol Jovanovića. Treći blok štopera.

31. MINUT - Dobra zamisao Partizanovog Ilića. Lopta u prostor, iza leđa poslednjoj liniji, Kalulu je malo oklevao i dozvolio Rosiću da bude brži u njihovom sprintu.

29. MINUT - Dug napad partizana koji je počeo Nathovim prekidom i kratkim dodavanjem do Antića, da bi se sve završilo bombom Kanutea sa ivice kaznenog. Prohujalo pored stative.

24. MINUT - Nesporazum Saldanje i Kalulua! Propala dobra prilika ispred Rosićeve mreže.

20. MINUT - Žuti karton za Ilića! Neće igrati protiv radničkog iz Kragujevca u sledećem kolu.

16. MINUT - Pejović je probao iz daljine i opet je Saničanin stao na put udarcu. Korner za Radnički, ponovo za Pejovića, Jovanović je loše reagovao, ispustio je loptu, a Bakić je makazicama prebacio gol. Odlična ideja mladog štopera, malo je falilo da bude i efikasno.

13. MINUT - Odmah kontra Radničkog koja je krenula od kaznenog, sa desne strane je došao pas za kapitena Pejovića, koji je loše uhvatio volej.

12. MINUT - Odlična akcija Kalulua, Natha i Zahida. Norvežanin je probao u slalomu da se oslobodi dvojice Nišlija, skoro da je i uspeo u tome, ali se malo i spetljao, zaboravio na loptu, pa njegov pas do Belića nije bio tako dobar. Ipak, upućen je udarac koji je izblokiran od štopera domaćeg tima.

8. MINUT - Ponovo Kalulu u centru pažnje, dobro je prošao svog čuvara po desnom boku, ali kada je ušao u kazneni nije dobro pogledao rspored saigrača pre centaršuta. Bilo je to više reda radi oštro nabacivanje, verovatno sa željom da ovalopta nekog zakači pred golom Radničkog. Istovremeno, Natho se žali sudiji Ivkoviću da je Pejović previše agresije uneo u svoj start i, realno, bio je u pravu, ali nema opomene za kapitena Radničkog.

4. MINUT - Krenulo je baš fajterski od starta. Kalulu je bio u dobroj poziciji da ugrozi Rosića, ali kada mu je propao napad, otvorila se kontra za Belakovića. Na sreću crno-belih ovaj atak bivšeg omladinca Partizana zaustavljen je na vreme.

3. MINUT - Prva velika prilika za domaće. Mesarović je reagovao na povratnu sa desnog krila, ali je Saničanin stao na put toj lopti. Iz kornera Radnički nije uspeo ništa opasno da stvori.

1. MINUT - Počela je utakmica!

BLOG UŽIVO:

Fudbaleri Partizana danas u Nišu gostuju ekipi Radničkog od 16.00 časova (Arena Sport TV Premium 1).

Crno-beli se u poslednje vreme muče sa formom, a danas će im ozbiljan rival biti i teren "Čaira".

 

15.00 - Sastavi:

printscreen
 

Izmene:

printscreen
 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike