"A sad adio" veličanstveni sportisti otpevali u jedan glas (FOTO/VIDEO)

11.08.2021

19:05 >> 12:19

0

Pratite uživo na 24sedam...

"A sad adio" veličanstveni sportisti otpevali u jedan glas (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Jovana Vrećo

Dugo će Srbija pamtiti Olimpijske igre u Tokiju! Sasvim je sigurno da je devet medalja, koliko su osvojili predstavnici naše zemlje, na poseban način ostati u srcu svakog sportiste, ali i stanovnika naše zemlje, a sada je došlo vreme da ih i dočekamo kako zaslužuju.

Večeras će se osvajači medalja popeti na čuveni balkon Skupštine Beograda odakle će pozdraviti naše građane.

Na balkonu će biti 46 sportista i trenera, a očekuje se da se Srbiji obrate Milica Mandić, Jovana Preković i Filip Filipović, kapiten vaterpolista.

Srbija je osvojila devet medalja na nedavno završenim Olimpijskim igrama što je rekord od osamostaljenja, tri zlata, jedno srebro i pet bronzanih odličja.

U Beograd su poslednji doputovali vaterpolisti i karatistkinja Jovana Preković koji su poslednjih dana takmičenja u Tokiju stigli do najsjajnih odličja.

Zbog rekordnog broja osvojenih medalja tokom tri večeri bojama zastave Srbije biće obasjani Most na Adi, Brankov most, Palata Albanija i fontana na Slaviji.

22:03 -“A sad adio”

Posebno mesto za sportiste iz Srbije koji su rešili da u Tokiju završe reprezentativnu karijeru ima pesma “A sad adio”.

21:50 – Dušan Mandić: Bilo je emotivno, bilo je teško

-Ova priča nije mogla lepše da se zavšri. Bilo je emotivno, bilo je teško. Drago mi je zbog momaka koji su završili reprezentativnu karijeru. Bili su mi braća, očevi… Uz njih sam rastao, učio i u bazenu i van njega. Tek ćemo postati svesni šta smo uradili, presrećan sam – rekao je Dušan Mandić.

21:41 – Vaterpolisti izlaze na balkon sa decom

Na balkon izlaze “delfini”: Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, a onda i velikani kojima je turnir u Tokiju bio poslednji za reprezentaciju Srbije – Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović i kapiten Filip Filipović.ž

Ogroman aplauz za najbolje vaterpoliste Srbije i selektora Dejana Savića.

21:38 – Milica Mandić plakala na balkonu

Baklje su upaljene među masom ispred Skupštine grada, na balkonu je olimpijska šampionka Milica Mandić. Kada je izašla pred svoj narod, Milica je od sreće zaplakala.

Inače, Milica je ovom zlatnom medaljom završila svoju karijeru.

21: 35 – Jovana Preković dočekana aplauzom

Na balkon je izašla karatistkinja Jovana Preković, sa širokim osmehom na licu, a prisutni građani pozdravili su je jakim aplauzom i povicima “Jovana”.

21:33 – Ovacije za Mikeca

Gromoglasni aplauzi za osvajača srebrne medalje za Srbiju, strelca Damira Mikeca.

24sedam/Jovana Vrećo

-Hvala svima na podršci, jako nam je značilo – kratko je rekao Mikec.

21:20 – Rvač Zvezde: Živela Srbija!

Uz poruku “najveći Srbin među Gruzinima” prozvan je rvač Zurabi Datunašvili, a on se odmah obratio na srpskom sa: Hvala puno, živela Srbija.

21:16 – Sonja Vasić i Jelena Bruks su prve izašle na čuveni balkon

Uz gromoglasne aplauze prisutnih građana, na balkon Skupštine grada izlaze osvajači medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na balkon Starog dvora izašli su osvajači bronzanih medalja u Tokiju – Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, Zurabi Datunašvili, basketaši Ratkov, Majstorović i Savić, ženski odbojkaški tim, kao i njihovi treneri.

21:12 – Aplauzi i za one kojima su medalje izmakle

Publika je pozdravila sportiste koji su na Igrama u Tokiju osvojili četvrta mesta – Novaka Đokovića, Ninu Stojanović, Zoranu Arunović, Ivanu Španović i ženski košarkaški tim.

21:10 – Šampioni nekoliko minuta pre izlaska na balkon

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

20:55 – Milica Todorović peva “Ti moje zlato” – hit među košarkašima

Folk pevačica, Milica Todorović, peva pesmu “Ti moje zlato”, uz koju su se vaterpolisti radovali pobedama. Okupljeni građani pevaju i igraju dok Milica peva ostale svoje pesme.

A onda su usledile pesme “Veseli se srpski rode” i “Vidovdan”.

24sedam/Jovana Vrećo

20:44 Beogradom se prelama pesma “O Bela ćao”

Okupljeni su u euforiji. Čim su začuli prve taktove pesme “O Bela ćao”, počeli su da vrište i skaču.

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

24sedam/Dušan Nikolić

20:32 – Vijore se zastave

Ljudi sve više pristižu, ima sada više od hiljadu ljudi, javlja reporter 24sedam. Mnogo je njih odeveno u dresove i majice sa grbom naše zemlje ili ogrnuto zastavom.

24sedam/Jovana Vrećo

24sedam/Jovana Vrećo

19:58 – Građani pristižu u sve većem broju

Puno mladih je među onima koji se okupljaju blizu čuvenog balkona na koji će kroz par sati izaći srpski sportisti.

24sedam/Jovana Vrećo

24sedam/Jovana Vrećo

19:55 – Predsednik Srbije primio olimpijce

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio osvajače medalja na Olimpijskim igrama prilikom čega mu je Damir Mikec poklonio lutku maskote iz Tokija sa potpisima naših sportista.

-Na svim sportskim takmičenjima je narod bio uz vas i beskrajno smo se radovali vašim uspesima, ali Olimpijske igre su nešto posebno, ne samo takmičenje pojedinaca i kolektiva, nego i svojevrsno takmičenje nacija i koliko je koja zemlja uspešna – rekao je Vučić.

Podsetio je da je pre osam godina Srbija na olimpijskim takmičenjima, u odnosu na zemlje u regionu, bila peta, a danas je druga i ispred nje je samo Mađarska, koja je i ulagala u sport više od Srbije.

-Mi smo se trudili da više ulažemo nego ranije, ali to i dalje nije dovoljno – rekao je Vučić i obećao veća ulaganja u sport.

19:33 – Milica Mandić: Hvala na hrabrosti, hvala na suzama kojih je bilo i biće

-Za mene su ove igre bile posebne po mnogim stvarima, emocija i požrtvovanost svakog olimpijca je ipak ostavila najjači utisak. Hvala na hrabrosti, hvala na suzama kojih je bilo i biće. Hvala i na podršci. Ponosna sam što sam bila deo ovog tima, a na mlađima je da sada pokažu od čega su satkani i pokažu da su zaslužili grb koji nose. Hvala svim trenerima koji su radili sa nama – izjavila je Milica Mandić.

Da se podsetimo

Na Olimpijskim igrama je Srbiji prvu medalju doneo Damir Mikec, srebro u streljaštvu, a brzo zatim je stigle bronza Tijane Bogdanović. Tekvondo nam je doneo i zlato, preko Milice Mandić koja je Srbiji prva obezbedila najsjajnije odličje.

24sedam/ Katarina Mihajlović

Basketaši su nakon bolnog poraza u polufinalu od Olimpijskog komiteta Rusije uspeli da osvoje bronzu protiv Belgije u meču za treće mesto, a jednu bronzu je “upucao” i Milenko Sebić.

Tradiciju medalja na Igrama iz rvanja nastavio je Zurab Datunašvili koji je preko repasaža stigao do bronze, da bi odbojkašice u polufinalu OI izgubile od selekcije SAD i potom preko Južne Koreje stigli do bronzanog odličja.

Jovana Preković je u jednom danu savladala šest rivalki i tako stigla do zlata na prilično furiozan način, da bi takmičenje završili vaterpolisti savladavši Grke u finalnom meču. Svi oni će danas biti na čuvenom balkonu gde će narod moći da ih pozdravi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike